Etxean lehorra geratu den ogia baduzue, aprobetxatzeko oso ondo dagoen errezeta bat da hau. Ogi freskoarekin ere egin daiteke, baina egia esan hobeto geratzen da ogia lehorra badago.
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Si en casa teneis pan que se ha quedado seco, esta es una receta que está muy bien bien para aprovecharlo. También se puede hacer con pan fresco, pero la verdad es que queda mejor si el pan está seco.
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Si en casa teneis pan que se ha quedado seco, esta es una receta que está muy bien bien para aprovecharlo. También se puede hacer con pan fresco, pero la verdad es que queda mejor si el pan está seco.
Osagaiak:
Ogia xerra nahiko zabaletan moztu eta ontzi sakon baten azpikaldean jartzen joan, bata bestearen ondoan. Bitartean, esnea azukre pixkatekin berotzen joan, nahasten azukrea ondo disolbatu arte. Esnea epeltzen utzi, eta ogi-xerrei gainetik botatzen joan pixkanaka, ogia biguina geratu dela ikusi arte. Arraultzak irabiatu eta beste plater batean irina jarri. Ogi-xerrak irinetik eta ondoren arraultzetik pasa (kontu handiz, erraz puskatzen baitira) eta beroa dagoen oliotan frijitu gorritu arte. Sukaldeko papera duen plater batera atera (gehiegizko olioa kentzeko) eta kanela hautsa bota gainetik. | Ingredientes:
Cortar el pan en rebanadas bastante anchas, e ir poniendolas en una fuente honda, una al lado de la otra. Mientras, calentar la leche con un poco de azúcar, mezclando hasta que se disuelva el azúcar. Dejar templar la leche e ir echando por encima a los panes, hasta que estos queden blanditos. Batir los huevos y poner la harina en otro plato. Pasar las rebanadas de pan por harina y huevo (rebozar) y freir en aceite caliente hasta que se doren. Sacar a un plato con papel de cocina (para quitarles el sobrante de aceite) y rociar con canela en polvo. |
1 comment:
Uy, qué cositas más ricas veo ;) Habrá que ir probando! :D
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