2008/08/28

Izokina papilotean / Salmón en papillote

Arraina prestatzeko modu goxo, erraz eta osasuntsu bat da hau. Nik izokinarekin egin badut ere, bakailuarekin, legatzarekin... ere egin daiteke. Eta barazkiak berdin: nahi dituzuenak jarri.


Teknika honekin, arraina bere saltsan egiten da, lurrunetan egosiz eta ia ez du oliorik behar. Gainera, bere saltsan egosten denez, ez du zaporerik galtzen (uretan egosten bada hori gerta daiteke).
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Esta es una manera rica, fácil y sana de preparar el pescado. Aunque yo lo haya hecho con salmón, también se puede hacer con bacalao, merluza... Y las verduras lo mismo: poner las que os gusten.

Con esta técnica, el pescado se hace en su mismo jugo, al vapor y no necesita casi aceite. Además, al cocerse en su mismo jugo, no pierde sabor (como puede pasar si lo cueces en agua).


Osagaiak
  • Izokina
  • Tipula
  • Piper berdea
  • Azenarioak
  • Espezieak
  • Gatza
  • Olioa

Izokin zatiak garbitu eta albal paper zati nahiko handi baten erdikaldean jarri, azala beheruntz duelarik. Barazkiak julianan moztu, eta izokinaren gainean jarri. Gatz eta oilo tanta bat bota, eta nahi izanez gero, espezie batzuk bota (zuen gustura).

Albal-paperarekin paketetxo modukoak egin behar dira. Horretarako, muturrak ondo tolestu barrurantz. Paketea guztiz itxia egon behar da, bertatik ezer atera ez dadin (oso garrantzitsua da). Paketetxoak labean sartu eta 200ºC-tara egin 20-30 minutuz (arrain zatien tamainen arabera). Labetik atera eta kontu handiz ireki paketetxoak, lurrina eta saltsa aterako baitira bertatik, eta erre egin gaitezkeelako.
Ingredientes:
  • Salmón
  • Cebolla
  • Pimiento verde
  • Zanahorias
  • Especias
  • Sal
  • Aceite

Limpiar los trozos de salmón y colocarlos en medio de trozos bastante grandes de papel albal, con la piel hacia abajo. Cortar las verduras en juliana, y poner encima del salmón. Añadir una pizca de sal y aceite, y si se quiere, especias (al gusto).

Hay que hacer paquetitos con el albal. Para ello, doblar bien los extremos hacia dentro. Los paquetes tienen que quedar bien cerrados, para que no salga nada de dentro (es muy importante). Meter los paquetes al horno y hornear a 200ºC durante unos 20-30 minutos (según el tamaño de los trozos de pescado). Sacar del horno y abrir los paquetes con mucho cuidado, porque saldrá vapor y salsa de ellos y te puedes quemar.

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