2008/08/18

Arraultz, urdaiazpiko eta gazta kroketak / Croquetas de huevo, jamón y queso

Errezeta honetarako, aurreko batean azalduriko bexamel-saltsa erabiliko dugu.
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Para hacer esta receta, usaremos la salsa bechamel que expliqué en otra ocasión.


Osagaiak
  • Bexamel-saltsa
  • Arraultzak
  • Urdaiazpikoa
  • Laktosa gabeko gazta
  • Irina
  • Arraultzak
  • Ogi-arraspatua

Arraultz pare bat (egin nahi den kopuruaren arabera) egosi ur irakitan, gatz nahikorekin 15-20 minutuz. Azala kendu, eta zatitxotan moztu. Urdaiazpikoa ere zatitxo txikitan moztu. Gorde.

Aurreko errezetan azaltzen den moduan bexamel-saltsa potolo xamarra prestatu. Egina dagoenean, arraultzak, urdaiazpikoa eta gazta gehitu eta ondo nahastu. Ontzi batera atera bexamela hoztu dadin.

Plater batean irina jarri, beste batean ogi-arraspatua eta beste batean arraultz irabiatuak. Bexamel zatiak hartzen joan, eta kroketa itxura eman. Irin, arraultz eta ogi arraspatutik (orden horretan) pasa bakoitza. Frejitu eta jan. Nahi izanez gero, izoztu egin daitezke beste egun batean jateko.
Ingredientes:
  • Salsa bechamel
  • Huevos
  • Jamón
  • Queso sin lactosa
  • Harina
  • Huevos
  • Pan rallado

Cocer un par de huevos (según la cantidad que se quiera hacer) en agua hirviendo, con bastante sal durante 15-20 minutos. Pelar y cortar en trozos. Picar también el jamón. Reservar.

Hacer una salsa bechamel bastante gorda como se explicó en la receta. Cuando esté hecha, añadir los huevos, el jamón y el queso y mezclar bien. Sacar a una fuente para que se enfríe la bechamel.

Poner harina en un plato, en otro pan rallado y en otro huevo batido. Ir cogiendo trozos de bechamel, dándoles forma de croqueta y pasando por harina, huevo y pan rallado (en ese orden). Freir y comer. Si se quiere, se pueden congelar para comer otro día.

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