2008/08/08

Tipula eta hirugiar tarta / Tarta de cebolla y bacon



Aspalditik ezagutzen nuen errezeta hau, baina inoiz egin gabe negoen. Aurreko egunean egin nuen, eta goxoa geratu zen.

Hojaldrea erosterakoan, kontuz ibil zaitezte, askotan mantekilarekin eginak baitaude. Hala ere, margarina begetalarekin eginikoak era badira, Nestlé markarena esaterako (nik hau erabiltzen dut).
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Esta es una receta que conozco desde hace años, pero que nunca había hecho. Lo hice el otro día, y quedó rica.

Tened cuidado a la hora de comparar el hojaldre, porque muchas veces están hechos con mantequilla. Aún así, también las hay que están hechas con margarina vegetal, como la de la marca Nestlé (es la que uso yo).


Osagaiak (4 perts):
  • Hojaldrea
  • 2 Tipula
  • Hirugiharra
  • 3 arraultz
  • Soja nata
  • Laktosarik gabeko gazta
  • Gatza

Tipula juliana finean moztu eta potxatzen jarri zartagi batean olio eta gatz pixkatekin. Ondo bigundu arte egin. Hirugiharra tiratxotan moztu eta tipulara gehitu. Sua biziagoa jarri, eta hirugiharra egina egon arte egin.

Arraultzak eta soja nata txorrot bat ondo irabiatu eta gatz pixkat bota. Tipula eta hirugiharrarekin nahastu.

Hojaldrea tartera batean jarri, eta tenedore batekin zulotxoak egin (airea har dezan). Gainean garbantzuak jarri (pixua izan dezan) eta labean egin 200ºC-tara ia guztiz egina egon arte (20 minutu inguru). Labetik atera, garbantzuak kendu eta tipula, hirugihar eta arraultzen nahasketa sartu hojaldre barruan. Nahi izanez gero, gazta pixkat bota gainetik. Labean egin, kuajatu arte.
Ingredientes (4 pers):
  • Hojaldre
  • 2 cebollas
  • Bacon
  • 3 huevos
  • Nata de soja
  • Queso sin lactosa
  • Sal

Cortar la cebolla en juliana fina y pochar en una sartén con un poco de aceite y sal, hasta que se ablande bien. Cortar el bacon en tiritas, y añadir a la cebolla. Subir el fuego y freir hasta que el bacon esté hecho.

Batir bien los huevos y un chorro de nata de soja, con un poco de sal. Mezclar con la cebolla y el bacon.

Poner el hojaldre en una tartera, y hacerle agujeritos con un tenedor (para que coja aire). Poner unos garbanzos en el fondo (para que coja peso) y hornear a 200ºC hasta que el hojaldre esté casi hecho (unos 20 minutos). Sacar del horno, quitar los garbanzos y añadir la mezcla de cebolla, bacon y huevos. Si se quiere, se puede poner un poco de queso por encima. Hornear hasta que cuaje.

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