2008/07/16

Tipula Karamelutua / Cebolla Caramelizada

Aurrekoan egunean, hainbestetan entzuna nuen zerbait egitea erabaki nuen: karameluturiko tipula. Errezeta askotan ikusia nuen, eta beti izan dut probatzeko gogoa. Egia esan, momentu batean prestatzen da eta benetan OSO GOXOA geratzen da. Nik pizza bati gehitu nion osagai modura, baina normalean haragiari laguntzeko ikusi izan dut errezetetan. Tipula arruntarekin egin ordez, txalotekin ere egin daiteke, ea probatzen dudan.
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El otro día decidí hacer algo que había oido muchas veces: cebolla caramelizada. Lo había visto en muchas recetas y siempre había tenido ganas de probarlo. La verdad es que se prepara en un momento y queda realmente MUY RICO. Yo se lo añadí a una pizza, como un ingrediente más, pero normalmente lo he solido ver como acompañamiento para carnes. En vez de hacerlo con cebolla normal, se puede hacer con chalotas, a ver si lo pruebo algún día.


Osagaiak:
  • Tipula
  • Azukrea
  • Modena ozpina
  • Olioa
  • Gatza

Tipula julianan moztu eta zartagi batean jarri olio eta gatz pixkatekin su baxuan. Biguina eta ia gardena geratu arte egin.
Biguina dagoenean, azukrea (tapatzeko adina) bota gainetik eta nahastu tipulara itsatsia geratu arte. Momentu horretan modena ozpin txorrot bat gehitu eta nahastu. Ozpina lurrindu arte eduki sutan eta prest dago!
Ingredientes:
  • Cebolla
  • Azúcar
  • Vinagre de módena
  • Aceite
  • Sal

Cortar la cebolla en juliana y poner en una sartén con un poco de aceite y sal a fuego suave. Pochar hasta que se quede blanda y casi transparente.
Cuando esté blanda, añadirle azúcar (como para cubrir) por encima y mezclar hasta que se quede adherida a la cebolla. En ese momento añadir un chorro de vinagre de módena, y mezclar. Tener al fuego hasta que se evapore el vinagre y ¡listo para comer!

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