Gaurkoak txerri-mantekarekin eginiko pasta erraz batzuk dira. Argazkian ikus dezakezuen moduan, masa bererakin pasta desberdinak egin nituen: mermeladarekin, txokolate eta almendra zatitxoekin, almendrekin, pinoiekin... Zuek gustokoen dituzuenak egin ditzakezue.
Jarri ditudan osagaiak gutxi gora-behera dira. Zenbat irin jarri behar duzuen jakiteko: masa eskuekin lantzeko moduan egon behar du, baina ez gogorregia, pixkat pringoso egon behar da.
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Las de hoy son unas pasta fáciles de hacer de manteca de cerdo. Como podeis ver en la foto, hice diferentes pastas usando la misma masa base: de mermelada, con trocitos de chocolate y almendras, de almendras, con piñones... Vosotros podeis hacer las que más os gusten.
Las cantidades que he puesto son una referencia. Para saber cuanta harina usar: la masa tiene que estar como para trabajarla con las manos, pero sin que esté demasiado dura, un poco pringosa.
Jarri ditudan osagaiak gutxi gora-behera dira. Zenbat irin jarri behar duzuen jakiteko: masa eskuekin lantzeko moduan egon behar du, baina ez gogorregia, pixkat pringoso egon behar da.
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Las de hoy son unas pasta fáciles de hacer de manteca de cerdo. Como podeis ver en la foto, hice diferentes pastas usando la misma masa base: de mermelada, con trocitos de chocolate y almendras, de almendras, con piñones... Vosotros podeis hacer las que más os gusten.
Las cantidades que he puesto son una referencia. Para saber cuanta harina usar: la masa tiene que estar como para trabajarla con las manos, pero sin que esté demasiado dura, un poco pringosa.
Osagaiak:
Txerri-manteka ontzi batean jarri eta tenedore edo barilarekin ondo landu, pixkat berotu eta bigun dadin. Biguina dagoenean (pomada puntuan) azukrea eta arraultzak gehitu eta ondo nahastu. Irina gehitzen joan, masa eskuekin lantzeko moduan dagoen arte. Labeko ontzi bati labeko papera jarri eta gainean, masa borobiltxoak jartzen joan. Gainean nahi dituzuen apaingarriak jarri (mermelada, almendrak, txokolatea...) eta arraultz zuringoarekin margotu (kolore politagoa har dezaten). Labean egin 180ºC-tara 15-20 minutu inguru (gorritzen hasi arte). Kontutan eduki hozten direnean gogortu egiten direla, beraz, ez eduki denbora gehiegi labean, bestela gogorregiak geratuko baitira. | Ingredientes:
Poner la manteca de cerdo en un bol y trabajarla bien con un tenedor o unas varillas, hasta que se caliente y ablande un poco. Cuando esté blanda (en punto pomada) añadir el azúcar y los huevos y mezclar bien. Ir añadiendo la harina, hasta que esté como para trabajarla con las manos. Poner papel de horno en una bandeja del horno, y encima ir poniendo bolitas hechas con la masa. Encima de la masa poner los adornos que querais (mermelada, almendras, chocolate...) y pintar con las claras de huevo (para que cojan mejor color). Hornear a 180ºC durante unos 15-20 minutos (hasta que se doren). Tened en cuenta que cuando se enfrian se endurecen, por lo que no las tengais demasiado tiempo en el horno, porque sino quedarían demasiado duras. |
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