2008/07/08

Sorpresa erroiluak / Rollitos sorpresa

Etxean brick pasta nuen eta erroilu batzuk egitea pentsatu nuen. Eta behingoz, udaberri-erroiluak egin ordez, beste zerbait probatzea bururatu zitzaidan eta hozgailuan zer nuen ikusi ondoren, gaurko bi erroilu hauek prestatu nituen.

Egia esan, beste mila modutan presta daitezke erroiluak, kroketen antzera osagai gehiago dituzten bexamelekin, adibidez. Edo esan bezala, oso ezagunak diern udaberri-erroiluak.
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Tenía pasta brick e casa, y pensé en hacer unos rollitos. Y por una vez, se me ocurrió hacer rollitos que no fueran rollitos de primavera. Tras mirar lo que tenía en el frigorífico, preparé estos dos rollitos que os explico hoy.

La verdad es que se pueden preparar los rollitos de mil maneras distintas. Por ejemplo, con bechamel y otros ingredientes, como si fueran croquetas. O como ya os he dicho, unos rollitos de primavera.


Osagaiak:
  • Brick pasta
  • Tomate saltsa
  • Tipula
  • Atuna oliotan
  • Piper gorriak
  • Saltxitxoia
  • Arraultz zuringoak
  • Haziak (sesamo, amapola...)

Brick pastak (borobilak) erditik moztu, eta erroilu bakoitzerako erdi bat erabili.
1. betegarria: Tipula fin-fin txikitu eta atuna eta tomate saltsarekin nahastu.
2. betegarria: Saltxitxoia eta piper gorriak zati txikitan moztu eta tomate saltsa pixkatekin nahastu.
Brick pastaren mutur batean betegarri pixka bat jarri eta erroiluak egin. Labeko ontzi batean jarri, arraultz zuringo batekin margotu gainetik eta hazitxo batzuez apaindu. Labean egin 200ºCtara gorritu arte.
Ingredientes (4 pers):
  • Pasta brick
  • Salsa de tomate
  • Cebolleta
  • Atún en aceite
  • Pimientos rojos
  • Salchichón
  • Claras de huevos
  • Semillas (sésamo, amapola...)

Cortar las hojas de pasta brick (redondas) por la mitad, y usar una mitad para cada rollito.
1º relleno: Picar la cebolla muy fina, y mezclar con el atún y la salsa de tomate.
2º relleno: Cortar el salchichón y los pimientos en trozos pequeños y mezclar con salsa de tomate.
Poner un poco de relleno en una esquina de la pasta brick, y hacer los rollitos. Poner en una fuente de horno, pintar con un poco de clara de huevo y adornar con semillas. Hornear a 200ºC hasta que se doren.

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