2009/06/04

Yogurta frutekin / Yogurt con frutas



Oraingoz, hau izango da yogurtak egiteko azken errezeta. Txokolatearekin prestatzeko gogoa daukat, txokolate yogurra egiteko, baina oraindik egin ez dudanez, ba errezetak itxaron egin beharko du. Ezti eta intxaur yogurtekin gertatzen zen moduan, hau ere yogurt txurian oinarrituriko errezeta bat da, baina fruta gehituz.

Fruta mermelada moduan gehitu dut, horrela, yogurtari oso ondo joaten zaion gozotazun puntua ematen zaio, eta gainera, fruta ere. Etxean eginiko mermelada erabil dezakezue, edo eta saltzen dituzten horietakoa. Argazkietan ikus dezakezuen moduan, nik bi fruta desberdinetako yogurta egin dut, marrubizkoa eta masustena. Melokotoia, pikua, albertxigoa... nahiago badituzue, ba horien mermelada erabil dezakezue, noski.


Por ahora, esta va a ser la última receta para hacer yogurt. Tengo ganas de prepararlo con chocolate, para hacer yogurt de chocolate, pero como todabía no lo he hecho, la receta tendrá que esperar. Tal y como pasaba con los yogures de miel y nueces, esta receta también está basada en la receta de yogurt blanco, pero añadiéndole fruta.

Le he añadido la fruta a modo de mermelada, porque así le dá el punto de dulzor que le va muy bien al yogurt, además de fruta. Podeís utilizar mermelada hecha en casa, o de esas que se venden. Como podeís ver en las fotos, yo he utilizado dos frutas diferentes para hacer los yogures, fresas y moras. Si preferís el melocotón, los higos, los albaricoques..., utilizad las mermeladas de esas frutas.

Osagaiak (8 yogurt): / Ingredientes (8 yogurts):
  • 750ml laktosa gabeko esne / 750ml leche sin lactosa
  • 1 laktosa gabeko yogurt / 1 yogurt sin lactosa
  • Mermelada / Mermelada

Aurrekoan esan nizuen moduan, oso erraz prestatzen dira yogurtak. Gaurko errezeta ezti eta intxaurrekin eginikoaren berdina da, baina horien ordez mermelada gehituz. Esnea ontzi handi batean jarri, eta bertara gehitu yogurta. Oso ondo nahastu (garrantzitsua da guztiz nahastea, eta disolbatzea). Pote bakoitzaren azpikaldean mermelada goilarakada bat jarri. Esne eta yogurt nahaskia gainetik jarri. Yogurtera baldin baduzue, taparekin estali eta martxan jarri 8 orduz. Ordu horietan ez da ezertarako ikutu ez mugitu behar. Yogurtera 8 ordutara itzali eta hozgailuan gorde yogurtak jan artean.

Yogurterarik ez baduzue, nahaskia pixka bat berotu ontzi batean (gehiegi ez berotu). Ondoren, poteen azpikaldetan mermelada goilarakada bat jarri eta esne+yogurta poteetan sartu eta beroa mantentzen saiatu estalirik. 8 orduz utzi, eta ondoren, hozgailuan gorde.

Tal y como os dije la otra vez, es muy fácil preparar yogurt. La receta de hoy es igual que la de miel y nueces, pero en vez de esos con mermelada. Poned la leche en un cuenco, y añadid el yogurt. Mezclad muy bien (es importante que esté bien mezclado y disuelto). Poned en cada bote una cucharada de mermelada. Poned la mezcla de leche y yogurt por encima, y si teneis yogurtera, tapad con la tapa y poned en marcha durante 8 horas. Es importante que durante esas 8 horas no lo movais para nada. Apagad la yogurtera pasadas esas 8 horas, y guardad los yogures en la nevera hasta comer.

Si no teneis yogurtera, calentad la mezcla en un cazo (no lo calenteis demasiado). Después, poned en el fondo de los botes una cucharada de mermelada, y poned la mezcla de leche+yogurt e intentad mantenerlo caliente, tapándolo. Dejadlo 8 horas, y guardad en la nevera.

8 comments:

Juantxo said...

Aupa Olaia,
Beste galdera bat: esnea eta yogurtari, mermelada ezin zaie nahastu? Kolore pixkat ematearren, dinotzut.
Zer iruditzen zaizu?
Musuak,
Juantxo

behiala said...

Egunon Juantxo!

Ba nik duda bera dut, oaindik ez det proba egin, baina egiten dudanean, esango dizut. Bildur pixkat ematen dit, ez ote den kuajatuko...

Hala ere, nik yogurta jaterakoan horixe egiten dut lehenenbizi, dena ondo nahastu mermelada guztitik banatzeko, eta saltzen dituzten frutadun yogurten kriston antza hartzen du.

Ondo segi!

Olaia

LOLA said...

Hola,queria felicitarte por esta magnifica labor que estas llevando a cabo a traves de tu blog,es fantastico,un saludo

behiala said...

Hola Lola!

Muchas gracias, y bienvenida a mi cocina!

Un saludo,

Olaia

Juantxo said...

Aupa Olaia,
Mail bat bidali dizut, heldu zaizu?
Musuak,
Juantxo

anabel said...

Hola, he visto tu blog en petitchef y es fantastico.
saludos y seguire visitandote.

behiala said...

Hola Anabel,

¡Me alegro mucho de que te guste! Me encantaría que siguieras visitándome, y como siempre digo: ¡Bienvenida a mi cocina!

Un saludo,
Olaia

Mª Jesus said...

Hola Olaia:
He transformado tu receta en 0%lactosa jeje. Me he inspirado en ella y con soja y gelatina he hecho yogur de soja con mermelada de fresa. Si te animas a provarla ya he dejado la receta.

Un saludo.