Benetan oso erraza da yogurtak etxean egitea, batez ere, nire moduan yogurtera bat baldin baduzue, jejeje. Yogurterarik ez baduzue ere presta dezakezue, 3 gauza izan behar dituzue kontuan: 25ºC inguruko tenperatura behar dute izan, ez dira batere mugitu behar egiten ari diren bitartean, eta estaliak egon behar dute egiten ari diren bitartean (tenperatura gal ez dezaten).
Gaurko errezeta, yogurt txuriak egiteko errezeta da, baina hurrengo egunetan, beste yogurt batzuk prestatzeko errezetak jarriko dizkizueta, errezeta hau oinarritzat hartuz.
Yogurtak egiten dituzuen lehenengo aldian, erositako yogurt bat erabili beharko duzue (nik kaikurena erabili dut), eta hurrengoetan, prestatu duzuen yogurtetako bat erabil dezakezue hurrengo yogurtak egiteko. Esaten dutenez, noizean behin erositako yogurt bat erabiltzea komeni da, indarra galtzen joan daitekeelako.
Gaurko errezeta, yogurt txuriak egiteko errezeta da, baina hurrengo egunetan, beste yogurt batzuk prestatzeko errezetak jarriko dizkizueta, errezeta hau oinarritzat hartuz.
Yogurtak egiten dituzuen lehenengo aldian, erositako yogurt bat erabili beharko duzue (nik kaikurena erabili dut), eta hurrengoetan, prestatu duzuen yogurtetako bat erabil dezakezue hurrengo yogurtak egiteko. Esaten dutenez, noizean behin erositako yogurt bat erabiltzea komeni da, indarra galtzen joan daitekeelako.
Es realmente fácil preparar yogures en casa, sobre todo, si teneis una yogurtera como yo, jejeje. Si no teneis yogurtera, también los podeís hacer, sólo teneís que tener en cuenta 3 cosas: necesitan tener una temperatura de unos 25ºC, no se tienen que mover para nada mientras se hacen, y tienen que estar tapados mientras se están haciendo (para que no pierdan temperatura).
La receta de hoy es para hacer yogures blancos, pero los próximos días os pondré recetas para hacer otros yogures, usando esta receta como base.
La primera vez que hagais yogures, tendreís que utilizar un yogurt comprado (yo he usado uno de kaiku), y las siguientes veces, podreís utilizar un yogurt de los que habeis preparado vosotros para hacer los siguientes. Por lo que dicen, conviene utilizar un yogurt comprado de vez en cuando, porque pueden ir perdiendo fuerza.
La receta de hoy es para hacer yogures blancos, pero los próximos días os pondré recetas para hacer otros yogures, usando esta receta como base.
La primera vez que hagais yogures, tendreís que utilizar un yogurt comprado (yo he usado uno de kaiku), y las siguientes veces, podreís utilizar un yogurt de los que habeis preparado vosotros para hacer los siguientes. Por lo que dicen, conviene utilizar un yogurt comprado de vez en cuando, porque pueden ir perdiendo fuerza.
Osagaiak (8 yogurt): / Ingredientes (8 yogurts):
- 800ml laktosa gabeko esne / 800ml leche sin lactosa
- 1 laktosa gabeko yogurt / 1 yogurt sin lactosa
Oso erraz prestatzen dira yogurtak. Esnea ontzi handi batean jarri, eta bertara gehitu yogurta. Oso ondo nahastu (garrantzitsua da guztiz nahastea, eta disolbatzea). Nahaski hau yogurt poteetan banatu. Yogurtera baldin baduzue, taparekin estali eta martxan jarri 8 orduz. Ordu horietan ez da ezertarako ikutu ez mugitu behar. Yogurtera 8 ordutara itzali eta hozgailuan gorde yogurtak jan artean.
Yogurterarik ez baduzue, nahaskia pixka bat berotu ontzi batean (gehiegi ez berotu), poteetan sartu eta beroa mantentzen saiatu estalirik. 8 orduz utzi, eta ondoren, hozgailuan gorde.
Yogurterarik ez baduzue, nahaskia pixka bat berotu ontzi batean (gehiegi ez berotu), poteetan sartu eta beroa mantentzen saiatu estalirik. 8 orduz utzi, eta ondoren, hozgailuan gorde.
Es muy fácil preparar yogurt. Poned la leche en un cuenco, y añadid el yogurt. Mezclad muy bien (es importante que esté bien mezclado y disuelto). Poned esta mezcla en los botes, y si teneis yogurtera, tapad con la tapa y poned en marcha durante 8 horas. Es importante que durante esas 8 horas no lo movais para nada. Apagad la yogurtera pasadas esas 8 horas, y guardad los yogures en la nevera hasta comer.
Si no teneis yogurtera, calentad la mezcla en un cazo (no lo calenteis demasiado), repartid en lo botes y intentad mantenerlo caliente, tapándolo. Dejadlo 8 horas, y guardad en la nevera.
Si no teneis yogurtera, calentad la mezcla en un cazo (no lo calenteis demasiado), repartid en lo botes y intentad mantenerlo caliente, tapándolo. Dejadlo 8 horas, y guardad en la nevera.
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