2009/06/15

Kanela eta Naranjazko Muffinak / Muffins de Canela y Naranja


Astebete egon naiz errezeta berririk jarri gabe, gaixo egon naiz eta. Dagoeneko hobeto nago, eta errezeta goxo bat jarriko dut ospatzeko! Laranja eta kanelaren zaporeak elkartzea asko gustatzen zaidanez, bi osagai horiek erabili nituen muffin hauek egiteko, eta baita mitxoleta hazi batzuk ere. Muffinak zapore askotakoak egin daitezke, eta ondorengo egunen batean masusten mermeladekin eginiko batzuk jarriko dizkizuet.

He estado una semana sin poner ninguna nueva receta, porque he estado enferma. Ya estoy mejor, y ¡voy ap oner una receta rica para celebrarlo! Como me gusta mucho combinar los sabores de la naranja y la canela, utilicé esos dos ingredientes para hacer estos muffins, y también unas semillas de amapola. Se pueden hacer muffins de muchos sabores, y uno de estos días os pondré unos que hice con mermelada de moras.

Osagaiak: / Ingredientes:
  • 280g irin / 280gr de harina
  • 1 goilaratxo legami kimiko / 1 cucharadita de levadura química
  • 115g azukre / 115gr de azúcar
  • Gatz pixkat / Una pizca de sal
  • 2 arraultz / 2 huevos
  • 250ml laktosa gabeko esne / 250ml de leche sin lactosa
  • 6 goilarakada ekilore olio / 6 cucharadas de aceite de girasol
  • 2 goilaratxo mitxoleta hazi / 2 cucharaditas de semillas de amapola
  • 2 laranjen azala arraspaturik / Ralladura de la piel de 2 naranjas
  • 2 goilaratxo kanela hauts / 2 cucharaditas de canela en polvo

Osagai lehorrak ondo nahastu. Beste ontzi batean osagai likidoak (arrautz zuringoak izan ezik) nahastu baina ez gehiegi. Bi ontzietakoa nahastu dena nahastua egon arte. Arraultz zuringoak elur puntuan jarri, gehitu eta kontuz nahastu. Muffinak edo madalenak egiteko ontzietan jarri orea, moldearen 3/4ak soilik betez, gero igo egingo baitira. Labean egin 200ºCtara 20-25 minutuz hazi eta gorritu arte. Errejila baten gainean utzi hozten.

Mezclar bien los ingredientes secos. En otro bol, mezclar los ingredientes líquidos (menos las claras) pero no demasiado. Mezclar lo de los dos boles hasta que esté bien mezclado. En otro bol poner las claras de huevo a punto de nieve, añadir y mezclar con cuidado. Rellenar los moldes de muffin o madalenas, llenando 3/4 partes de los moldes, porque luego subirán. Hornear a 200ºC unos 20-25 minutos hasta que suban y se doren. Dejar enfriar en una rejilla.

8 comments:

Unknown said...

Ordu hauetan hemen sartzea bekatua da! Laranja bezala, limoia gehituz ere izugarri onak geratuko dira, etxean limoiondo bat dut, eta bati "olaiaren muffin-ak" izena jarri behar diot, guztiz horitzen denerako

behiala said...

Kaixo Idu!

Joe ze zorte daukazun limoiondoak izanda... Ziur oso goxoa geratzen dela ere limoiekin! Gainera, limoizko izozkia egin dezakezu, limoi-ura... mmm ze goxoa!

Ondo segi!
Olaia

Juantxo said...

Jodo tia!! Itxura daukatena!! Ni beti bezala galderekin.
Gorringoa, ez diezu ipintzen?
Zein da legami kimikoa, Royal?
Laktosa duen esnea erabili ezkero neurri berdina jartzen zaio, ezta?
Edozein irin?
Barkatu txapia.

Besarkada bat,
Juantxo

behiala said...

Kaixo!

Egin galderak lasai!! Oso ondo etortzen dira gainera aklarazioak egiteko, ze agian neri zerbait eskapatu zait, eta zure galderekin erantzuten dut. Erantzuna 2 hizkuntzetan jende gehiagok uler dezan.

Olaia

behiala said...

Juantxoren galderei erantzunak / Respuestas a las dudas de Juantxo:

1. >Gorringoa, ez diezu ipintzen? / ¿No le pones las yemas?
Bai, gorringoak jartzen ditut, eta osagai likidoekin nahasten ditut. Zuringoetatik banatzen ditut, zuringoak elur puntuan jartzeko.
Si, pongo las yemas y las mezclo con los ingredientes líquidos. Los separo de las claras para levantar éstas a punto de nieve.

2. Zein da legami kimikoa, Royal? / ¿Cual es la levadura química, Royal?
Hori da! Edo beste marka bat. Bakoitzak nahi duena erabil dezala.
¡Eso es! O cualquier otra marca, cada uno que use la que quiera

3. Laktosa duen esnea erabili ezkero neurri berdina jartzen zaio, ezta? / Si uso leche con lactosa, ¿tengo que usar la misma cantidad?
Noski! Nik kaikuren laktosa gabeko esnea erabiltzen dut, beste batzuek soja edo arrozena erabiliko dute, eta zuk normala erabil dezakezu.
¡Claro! Yo uso leche sin lactosa de kaiku, otros usarán leche de soja o arroz, y tu puedes utilizar leche normal.

4. Edozein irin? / ¿Cualquier harina?
Printzipioz bai. Mota honetako postreak egiteko ez du garrantzi gehiegi. Finagoa nahi baduzu, "reposteriarako" irina erabil dezakezu, baina ez du garrantzi handiegirik.
En principio sí. Para hacer este tipo de postres no tiene demasiada importancia. Si lo quieres más fino, puedes usar harina "para repostería", pero no tiene demasiada importancia.

Mª Jesus said...

Hola Olaia!!!

Yo utilizo harina fina de repostería, salen mas finas y suben más.
Te hago una sugerencia, cambiar la ralladura de canela por media cucharadita de gengibre molido. Estan bueníiismas.

Bueno, ya pronto empezaré de nuevo a dejaros recetas de........ helados.

Un saludo

Mª Jesus said...

Quise poner ralladura de naranja en vez de ralladura de canela. Las que yo hago son de gengibre y canela.
Perdon por el error, es que estoy ya un poquitin nerviosa.

Chao

behiala said...

Hola MªJesus!

Yo también suelo utilizar normalmente harina de repostería, pero cuando no tengo a mano... las demás también sirven, aunque no sean perfectas.

Gracias por la sugerencia del gengibre, ya lo probaré, porque tengo una raiz de gengibre por casa que no utilizo mucho.

Mucha suerte con los exámenes.

Olaia