2009/04/27

Izokinez beteriko piper-beteak / Pimientos rellenos de salmón

Aurrekoan zuei aurkezturiko bexamel beganoaren beste erabilpen bat erakutsi nahi dizuet gaurkoan. Gure etxean oso gustoko ditugu piper-beteak, eta normalean etxeko soberakinak aprobetxatzeko erabiltzen ditugu. Gaurkoan izokinez bete ditut, baina haragiz, bakailuz... bete daitezke. Nik esango nuke kroketa batzuei jartzen diozuten gauza berdinez bete daitezkeela piperrak ere. Hori beti gertatzen den moduan, bakoitzaren gustuen arabera izan behar da.

Hoy os quiero enseñar otro uso de la bechamel vegana que os presenté el otro día. En mi casa nos gustan mucho los pimientos rellenos, y normalmente los solemos utilizar para aprovechar las sobras que tenemos. Hoy los he rellenado de salmón, pero se pueden rellenar de carne, bacalao... Yo diría que se pueden rellenar de cualquier cosa con la que hagais croquetas. Eso como siempre, tiene que ser al gusto de cada uno.

Osagaiak: / Ingredientes:

Izokinari ezamihilu eta gatz pixkat jarri eta planchan edo egosia egin, baina gehiegi ez egin, lehortu ez dadin. Bestalde, azaldu nizuen moduan, bexamel beganoa prestatu ezazue. Izokina egina dagoenean, azala eta hezur guztiak kendu (kontuz ibili hezurrik gera ez dadin). Ondoren, behatzekin txikitu. Bexamela eta izokina nahastu potolo xamar gera dadin. Ondoren, goilaratxo batekin edo manga pastelera erabiliz (neri sistema hau gehiago gustatzen, zait: manga pasteleran betegarria sartu, eta honekin piperrak bete) piperrak betetzen joan banaka. Piper beteak ontzi batean jartzen joan. Puskaturik zeuden piperrekin edo soberan geratu direnekin saltsa prestatuko dugu. Horretarako, piper horiek eta tomate-saltsa pixka bat nahastu eta ondo txikitu batidorarekin, saltsa fin bat geratu arte. Saltsa hori piperren gainetik bota, estali arte. Horrelaxe hozgailuan (edo izozgailuaren ere) gorde daitezke jan nahi ditugun egunerarte. Egun horretan, labean egin 200ºC-tara 20 minutu inguru (guztiz beroak daudela ikusi arte).

Ponerle un poco de eneldo y de sal al salmón y hacerlo a la plancha o cocido, pero no demasiado, para que no se seque. Por otro lado, preparar la bechamel vegana, como ya he explicado. Cuando el salmón esté hecho, quitarle la piel y las espinas (tened cuidado de que no quede ninguna espina). Después, desmenuzad con los dedos el salmón. Mezclad el salmón y la bechamel para que quede gordito. Después, con una cucharilla o la manga pastelera (yo prefiero este sistema: rellenar la manga pastelera con el relleno, y con la manga los pimientos) rellenad los pimientos de uno en uno. Id dejando los pimientos rellenos en una fuente. La salsa se prepara con los pimientos que se han roto o han sobrado. Para ello, mezclad un poco de salsa de tomate y esos pimientos, y triturad bien con la batidora, hasta que quede una salsa fina. Usad esta salsa para cubrir los piemientos rellenos. Se pueden guardar así mismo en el frigorífico (o congelador) hasta el día que los queramos comer. Ese día, horneadlos a 200ºC unos 20 minutos (hasta que estén bien calientes).

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