2009/04/24

Ahabi gorri eta gojiko baiadun muffinak / Muffins con arándanos rojos y bayas de goji


Etxean ahabi gorri batzuk nituen, eta beraiekin muffins batzuk egiteko gogoa sartu zitzaidan. Ideia bila nebilela, Pan y Varios blogean ahabi gorriak zituen muffinen errezeta topatu nuen, beraz, justo bila nebilena! Errezeta hori pixka bat moldatu (eta deslaktosatu) eta prestatu egin nuen. Hementxe duzue nik erabilitako errezeta.

Tenía unos arándanos rojos en casa, y me entraron ganas de hacer unos muffins con ellos. Buscando ideas, encontré una receta de muffins con arándanos rojos en el blog Pan y Varios. ¡Justo lo que buscaba! Cambié un poco esa receta (y la deslactose) y la preparé. Aquí teneis la receta que yo utilicé.

Osagaiak: / Ingredientes:
  • 1 taza espelta irin / 1 tazas de harina de espelta
  • 0'5 taza gari irin / 0'5 tazas de harina de trigo
  • 0'5 taza maluta (olo, gari, arto...) / 0'5 tazas de copos (avena, trigo, maiz...)
  • 0'25 taza olo hauts esne / 0'25 tazas de leche de avena en polvo
  • 0'66 taza azukre / 0'66 tazas de azúcar
  • 2 goilaratxo legami kimiko / 2 cucharaditas de levadura química
  • Gatz pixkat / Una pizca de sal
  • 0'5 taza ahabi gorri / 0'5 tazas de arándanos rojos
  • 0'25 taza gojiko baia / 0'25 tazas de bayas de goji
  • 0'5 taza intxaur txikitu / 0'5 tazas de nueces picadas
  • 0'75 taza laktosa gabeko esne / 0'75 tazas de leche sin lactosa
  • Laranja azal railatu pixkat / Un poco de ralladura de piel de naranja

Osagai lehor guztiak ontzi batean jarri, eta ondo nahastu. Beste ontzi batean, osagai likidoak jarri, eta ondo irabiatu. Ondoren, osagai likidoak lehorretara gehitu, eta nahastu, baina ezta ere gehiegi. Muffinak egiteko moldeetan jarri nahasketa (ez bete guztiz, igo egingo baitira) eta labera sartu 180ºC-tara 15-20 minutu inguruz. Hozten utzi rejila baten gainean.

Poner todos los ingredientes secos en un bol, y mezclarlos bien. En otro bol, poner los ingredientes líquidos, y batirlos bien. Después, añadir los líquidos a los secos, y mezclar, pero no demasiado. Meter la mezcla en moldes para muffins (no los lleneis del todo, porque subirán) y hornear a 180ºC durante 15-20 minutos. Dejar enfriar sobre una rejilla.

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