2009/04/20

AEBko tortitak / Tortitas de EEUU


Lehenik eta behin, sentitzen dut aspaldi ezer idatzi ez izana, baina oporretan egon naiz, eta ia ordenagailua piztu ere ez dut egin, jejeje. Dagoeneko bukatu zaizkit oporrak, eta beraz, berriz hasiko naiz erritmo normalean.

Gaurko errezeta Aitorrek eskatua prestatu nuen aurreko egunean gosatzeko. Momentutxo batean prestatzen dira, eta gainetik nahi dezuena bota dezakezue: mermelada (nik etxean eginiko marrubi mermelada jarri nien), eztia, azukrea, txokolatea... bakoitzaren gustura. Crêpe-en antzekoak dira tortita hauek, baina potolo eta esponjoxeagoak. Egin ahala jatea gomendatzen dizuet, oraindik beroak dauden bitartean. On egin!

Para empezar, siento no haber escrito últimamente, pero he estado de vacaciones, y casi ni he encendido el ordenador, jejeje. Ya se me han terminado las vacaciones, por lo que volveré al ritmo normal otra vez.

La receta de hoy la hice porque Aitor me lo pidió el otro día para desayunar. Se preparan en un momentito, y por encima les podeis poner lo que querais: mermelada (yo les puse mermelada de fresas casera), miel, azúcar, chocolate... al gusto de cada uno. Estas tortitas son parecidas a las crêpes, pero más gorditas y esponjosas. Os recomiendo comerlas nada más hacerlas, mientras todabía estén calientes. ¡Buen provecho!

Osagaiak (2-3 perts.): / Ingredientes (2-3 pers.):
  • 1 taza irin / 1 taza de harina
  • 1 goilaratxo legami kimiko / 1 cucharadita de levadura química
  • 1'5 goilarakada azukre / 1'5 cucharadas de azúcar
  • 0'5 goilarakada gatz / 0'5 cucharadas de sal
  • Arraultz 1 / 1 huevo
  • 1 taza laktosa gabeko esne / 1 taza de leche sin lactosa
  • 1 goilarakada girasol olio / 1 cucharada de aceite de girasol

Irina tamizatu ontzi batean, grumorik izan ez dezan. Gatza, legamia eta azukrea gehitu eta nahastu. Beste ontzi batean arraultzak irabiatu eta esne eta olioarekin nahastu. Ondoren, osagai lehorrekin sumendi moduko bat osatu eta zuloan osagai bustiak jarri. Nahasten joan erditik, osagai guztiak ondo nahastuak egon arte. 30 minutu utzi.

Zartagi baten azpikaldea olio pixkatekin busti eta su ertainean jarri. Beroa dagoenean, ore pixkat bota. Burbuilak ateratzen joango zaizkio egiten doan einean. Gainazal guztitik burbuilak dituenean, buelta emateko garaia izango da. Buelta eman eta beste aldetik gorritu arte egin. Nahi dena gehitu gainetik: mermelada, azukrea, eztia...

Tamizar la harina en un bol, para que no tenga grumos. Añadir la sal, la levadura y el azúcar y mezclar. En otro bol, batir los huevos y mezclar con la leche y el aceite. Después, hacer un volcán con los ingredientes secos, y en el agujero del volcán añadir los ingredientes líquidos. Ir mezclando de la mitad para fuera, hasta que todo esté bien mezclado. Dejar 30 minutos.

Mojar un poco el fondo de una sartén con aceite y poner a fuego medio. Cuando esté caliente, hechar un poco de masa. Le irán saliendo burbujas mientra se va haciendo. Cuando tenga burbujas por toda la superficie, será el momento de darle la vuelta. Darle la vuelta y hacer hasta que se doré por el otro lado. Añadir por encima lo que se quiera: mermelada, azúcar, miel...

5 comments:

idu said...

Bihar gosaltzeko nahi ditut!!! gainera etxeko mermeladarekin!

Anonymous said...

Ño, ez dake itxura txarrik, ez horixe !! Ez daude hantzeko batzuk "masa madre" edo legami naturalarekin egindakoak? Probatu dituzu?

nieves said...

Precisamente ví hacer las tortitas la semana pasada en Canal Cocina, y me llamaron mucho la atención, ya que yo suelo hacer creps, pero las tortitas nunca las hice. A la vista de las tuyas, me animo rotundamente y voy a probar a hacerlas sin huevo a ver qué sale :-(

Un abrazo.

behiala said...
This comment has been removed by the author.
behiala said...

@idu: Ba seitun prestatzen dira, oseake animatu eta goxo-goxo gosaldu! jeje

@anonimo: Ba duela gutxi topatu nun "masa madrekin" eginiko errezeta bat hementxe errezeta. Nik gabe prestatu ditut, nire masa madrea hil egin zelako, berri bat egitekotan nago, baina eguraldia pixkat epeltzearen zai nago.

@nieves: Ya me contarás que tal te salen! Seguro que sin huevo también están muy ricas.

Olaia