2008/09/26

3 zaporetako bizkotxoa / Bizcocho de 3 sabores


Beti egin nahi izan det 2 koloretako bizkotxo bat, "marmol" deitzen zaien horietako bat. Eta lengoan egin nuen, baina 2 koloretakoa izan ordez 3 koloretakoa egin nuen: normala, txokolatezkoa, eta pralinezkoa.


Oinarritzat bizkotxoa egiteko errezeta erabili nuen, gero kolore bakoitzerako beharrezko osagaiak gehituz. Hala ere, ez nintzen konturatu ondo zati bakoitzaren pisuez, eta gaizki antolatu nituen pisuak. Horregatik, txokolatezkoa beheruntz joan zen, bestea goruntz... eta azkenean kolore bakoitza nahi zuen lekuan jarri zen! jejeje. Beraz, ez zen itxura perfektukoa geratu, hurrengorako badakit...
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Siempre he querido hacer un bizcocho de 2 colores, de esos que se les llama tipo "mármol". Y el otro día lo hice, pero en vez de 2 colores lo hice de 3: normal, chocolate y praline.

Como base use la receta para hacer bizcocho, añadiendole luego los ingredientes para cada color. Pero no me dí cuenta del peso de cada parte, y organicé mal los pisos. Por eso, el de chocolate se fue para abajo, el otro para arriba... y al final cada color se puso donde quiso! jejeje Por eso no cogió el aspecto perfecto, pero para la siguente ya sé...


Osagaiak
  • Bizkotxo-orea
  • Txokolate hautsa
  • Pralinea

Bizkotxoaren orea egin errezeta honetan jartzen duen moduan. Ondoren, orea 3 zati berdinetan banatu, 3 ontzitan. Bat dagoen moduan utzi, beste bati txokolate hautsa nahastu zure gustura, eta hirugarrenari goilarakada bat praline nahastu.

Bizkotxoak egiteko labeko ontzi batean oreak jarri behar dira, pixutsuena behean jarriz eta arinena goian. Ez nago ziur, baina nik uste ordena hau dela: praline, txokolatea eta normala. Labean egin 170ºCtara 40 minutuz.
Ingredientes:
  • Masa de bizcocho
  • Chocolate en polvo
  • Praliné

Hacer la masa del bizcocho como pone en esta receta. Después, repartir la masa en 3 partes iguales, cada una en un bol. Dejar una parte como está, a otra mezclarle chocolate en polvo al gusto, y a la tercera mezclarle una cucharada de praliné.

Hay que poner las masas en una fuente de horno para hacer bizcochos, poniendo debajo la masa más pesada y la más ligera arriba. No estoy segura, pero creo que el orden es éste: praliné, chocolate y normal. Hornear a 170ºC durante 40 minutos.

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