2008/09/22

Txokolatezko napolitanak / Napolitanas de chocolate


Pragara larunbat gauean iritxi ginen, eta igande goizerako gosaltzeko ezer izango ez genuenez (ezta supermerkaturik irekita ere ez), gosaria etxetik eramatea pentsatu nuen (ez nuen hasi nahi tabernetan edo gozotegietan saltzen dituzten gauzak jaten, banekielako gaizki egingo zidala). Eta txokolatezko napolitanak egitea erabaki nuen. Hementxe duzue errezeta. Egiten nituen lehen aldia zen, eta oso goxoak geratu ziren.


Txokolatezkoak izan ordez, kremazkoak ere izan daitezke (hemen krema egiteko errezeta). Gainera, nik zapore gehiago emateko praline pixka bat gehitu nion, etxean bait nuen. Daukadan pralineak ez darama laktosarik, uste dut azukrea eta urrak besterik ez daramatzala. Hojaldrea nik Nestlé markakoa erabiltzen dut. Ez darama esnekirik eta neri ez dit kalterik egiten.
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A Praga llegamos el sábado por la noche, y como no tendríamos nada para desayunar el domingo (ni ningún supermercado abierto), pensé en llevar el desayuno desde casa (no quería empezar a comer lo que venden el los bares o pastelerías, porque sabía que me iba a sentar mal). Y decidí llevar napolitanas de chocolate. Aquí teneis la receta. Era la primera vez que las hacía, y quedaron muy ricas.

En vez de chocolate, también pueden ser de crema (aquí teneis la receta para hacer crema). Además, para darle más sabor le añadí un poco de praliné, porque tenía en casa. El praliné que tengo no lleva lactosa, creo que solo lleva avellanas y azúcar. Yo utilizo hojaldre de la marca Nestlé. No lleva lácteos, y a mi no me sienta mal.


Osagaiak
  • 100g koberturako txokolate
  • 1 goilara ur
  • 1 goilara azukre
  • Almendra txikituak
  • 50g margarina begetal
  • Gorringo 1
  • 1 Goilaratxo praliné (ez da beharrezkoa)
  • Laktosa gabeko hojaldrea
  • Zuringo 1
  • Almendrak laminatan

Txokolatea, azukrea eta ura "baño marian" desegin etengabe nahasten. Bitartean margarina eta gorringoa ondo nahastu. Txokolatea epela dagoenean, margarina eta gorringoa, praline-a eta almendra txikituak gehitu eta ondo nahastu. Hozten utzi hotzgailuan gogortu arte.

Hojaldrea zabaldu eta karratuetan moztu. Karratu bakoitzaren erdian txokolate masa jarri ilara batean, eta libre geratzen den hojaldrea zuringo batekin margotu. Hojaldrea bildu erroiloan eginez. Gainetik zuringoarekin margotu eta almendrak jarri(laminatan). Labean egin 200ºC-tara 15 minutu inguru (gorritu eta igo arte).
Ingredientes:
  • 100gr chocolate de cobertura
  • 1 cucharada de agua
  • 1 cucharada de azúcar
  • Almendra picada
  • 50gr margarina vegetal
  • 1 yema
  • 1 cucharadita de praliné (no es necesario)
  • Hojaldre sin lactosa
  • 1 clara huevo
  • Almendras en láminas

Derretir al "baño maría" el chocolate, el azúcar y el agua sin parar de remover. Mientras mezclar bien la margarina y la yema. Cuando el chocolate esté templado, añadir la margarina y la yema, el praliné y las almendras picadas y mezclar bien. Dejar enfriar en el frigorífico hasta que endurezca.

Extender el hojaldre y cortar en cuadrados. Poner una fila de chocolate en cada cuadrado de hojaldre y pintar el hojaldre que queda libre con la clara. Enrollar los trozos de hojaldre haciendo rollitos. Pintar con clara por encima y ponerle almendras en láminas. Hornear a 200ºC durante unos 15 minutos (hasta que se doren y suban).

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