2010/01/14

Izokin patea / Paté de salmón

hemc #40 - platos con sobras

Hilabete honetako HEMC-a soberakinekin eginiko errezetei buruzkoa da. Oso garrantzitsua da soberan ditugun jakiak berrerabiltzea, jaki gutxiago zaborretara botatzeko, eta gabonak izan berri direnez, gai hau proposatu dute hilabete honetarako, izan ere, gehienoi jaki batzuk soberan geratu zaizkigu gabonetako bazkari/afarien ondoren.

Nik aurreko astean Izokina papilotean prestatu nuen afaltzeko, baina gose gutxi genuenez, zati bat soberan geratu zen. Hurrengo egunean, eta behin Tebak kaltzio nahiko izan nezan sardinen patea egiteko proposamena egin zidala gogoratu nuen. Beraz, nik izokinarekin egin nuen patea, eta papilotean zihoazen barazkiak ere gehitu nizkion, noski, dena berrerabiltzeko asmoz. Egia esan, oso goxoa geratu zen ogi torrada batzuen gainean jateko.

El HEMC de este mes, va sobre las recetas hechas con sobras. Es muy importante reutilizar la comida que nos ha sobrado, para echar menos comida a la basura, y como acaban de pasar las navidades, han propuesto este tema para este mes, ya que a casi todos nos ha quedado comida de sobra de las comidas/cenas de navidades.

La semana pasada preparé salmón en papillote, y como no teníamos mucha hambre, nos sobró un trozo. Al día siguiente, me acordé de que una vez Teba me había recomendado que comiera paté de sardinas para tener calcio suficiente. Yo hice el paté con el salmón, y claro, le añadí las verduras que iban en el papillote, para reutilizarlo todo. La verdad, que quedó muy rico para comer enciama de unas tostadas de pan.


Osagaiak: / Ingredientes:
  • Papilotean eginiko izokin zati 1 / 1 trozo de salmón hecho al papillote
  • Papilotean eginiko barazkiak (tipula, azenarioa...) / Verduras hechas en el papillote (Cebolla, zanahorias...)
  • Laktosa gabeko esne txorrot 1 / 1 chorrito de leche sin lactosa
  • Oliba olio txorrot 1 / 1 chorrito de aceite de oliva
  • Oliba beltzak / Olivas negras
  • Ogi torradak / Tostadas de pan

Papilotean eginak dauden izokina eta barazkitxoak irabiagailuarekin ondo txikitu, esne txorrot txiki bat eta olio txorrot bat gehituz pixka bat likidoagoa egon dadin, bestela oso zaila izango baita ondo txikitzea. Hozgailuan gorde, hotza egon dadin.

Jateko, ogi torrada batzuen gainean zabaldu, eta oliba beltz zatitxo batzuk gehitu gainetik goxoago egon dadin.

Triturar con la batidora el salmón y las verduras hechas en papillote, añadiéndoles un chorrito de leche y un chorrito de aceite para que esté más líquido, porque sino será difícil triturarlo. Guardar en el frigorífico, para que esté frío.

Para comer, extenderlo sobre unas tostadas de pan, y ponerle unos trocitos de olivas negras por encima, para que esté más rico.

5 comments:

teba said...

Ole!!
Ahaztuta neukan zeuri esandakoa. Espero dut patea gustoko izatea. Oso modu egokia kaltzio, burdina eta bitamina D gehiago hartzeko. Nik sardina lata oliotan birrindu egiten nuen eta gero kanapeak prestatu; kanape gozoak eta merkeak. 10 merezi duzu!!
Musu bet

behiala said...

Kaixo Teba!

Izokinak ere kaltzio dexente du, ezta? Zuk esan moduan hezur eta guzti egin nuen, ze nola trituratzen diren, ez dira notatzen.

Muxuak!

Olaia

Ruben said...

A nosotros cuando nos sobra salmón (poco a menudo), lo desmenuzamos y lo mezclamos con un poco de nata de cocina y ya tienes una salsa para pasta genial... la próxima vez que nos sobre (solemos hacerlo al vapor), seguro que se convierte en paté :-D

Juantxo said...

Hezur ta guzti? Olaia, betiko irabiagailuarekin?

behiala said...

@Surfzone:

mmm... que rico con nata para la pasta. Yo alguna vez también lo he hecho, con nata de soja, y queda muy rico.

@Juantxo:

"Minipimer"-arekin egin nuen, eta problemarik gabe trituratzen du dena.

Olaia