2009/10/06

Alberjinia pintxoak / Pinchos de berenjena

hemc 37 - aperitivos

Atzo errezeta jarri nuen, eta HEMC-erako zela jartzea ahaztu nuen, jejeje. Beraz, gaur editatzen dut, eta HEMC-eko argazkitxoa jartzen dut. Hilabete honetan gosegarriak dira gaia. Animatu zaitezte zuek ere HEMC-erako errezeta bat jartzen!

Ayer puse la receta, y se me olvidó poner que era para el HEMC, jejeje. Por lo que hoy edito, y pongo la fotito del HEMC. Este mes el tema son los aperitivos. ¡Animaos a poner vuestra receta para el HEMC!


Gaur pintxo goxo bat daukat zuentzat. Lengo egunean alberjinia bat genuen etxean, eta Aitorrek ideia goxoa izan zuen, pintxoak egitea berarekin. Berak york eta gaztarekin bete zituen, baina nik ez bata ez bestea ezin ditudanez jan, nire bertsioa egin nuen, gaur aurkezten dizuedan hau. Eta oso goxoak geratu ziren, oso jugosoak, piper gorriaren laguntzaz.

Hoy tengo un rico pincho para vosotros. El otro día teníamos una berenjena en casa, y Aitor tuvo esta rica idea, la de hacer pinchos con ella. Él los relleno de york y queso, pero como yo no puedo comer ni uno ni otro, hice mi propia versión, la que hoy os presento. Y quedaron muy ricos, muy jugosos gracias al pimiento rojo.

Osagaiak: / Ingredientes :
  • 1 alberjinia / 1 berenjena
  • Urdaiazpiko xerra batzuk / Unas lonchas de jamón serrano
  • Pikilo piper gorri batzuk / Unos pimientos del piquillo rojos
  • Arrautza 1 / 1 huevo
  • Ogi rallatua / Pan rallado

Alberjinia urarekin ondo garbitu eta txurtena kendu. Ondoren, zentimetro erdi lodierako xerratan moztu. Gero, binaka elkartu xerrak, bi zatiak tamaina antzekoa izaten saiatuz. Piper gorriak zatitu alberjiniaren tamainan eta baita urdaiazpikoa ere. Alberjinia zati baten gainean piper eta urdaiazpiko zati bana jarri eta beste alberjinia zatiarekin estali.

Mokadutxo hauetariko bakoitza enpanatu egin behar da. Horretarako, arrautza irabiatu, eta beste plater batean ogi rallatua jarri. Mokadutxoak kontuz hartu eta ogi rallatutik pasa lehenik, ondoren arrautzarekin busti, eta azkenik, berriz ogi rallatuarekin estali.

Zartagi batean olio dexente jarri eta bertan frijitu mokadutxoak bi aldeetatik. Frijitu ondoren, sukaldeko paperetik pasa gehiegizko olioa kentzeko.

Limpiar la berenjena con agua, y quitarle el rabito. Después, cortar en lonchas de medio centimetro de grosor. Juntar las lonchas de dos en dos, intentando que sean del mismo tamaño. Cortar los pimientos rojos del tamaño de las berenjenas, y también el jamón. Encima de un trozo de berenjena poner pimiento y jamón, y tapar con la otra loncha de berenjena.

Cada uno de estos bocaditos hay que empanarlo. Para eso, batir el huevo, y poner pan rallado en otro plato. Coger con cuidado los bocaditos, y pasarlos por pan rallado, huevo y otra vez por pan rallado.

Poner bastante aceite en una sartén, y freir en él los bocaditos por los dos lados. Escurrir el aceite sobrante con papel de cocina.

6 comments:

Juantxo said...

Bloga zabaldu, argazkia ikusi eta bapatean, kriston zarata inguruan. Ze ostia da hori!! Zer den? Nire tripak Olaia, nire tripak. Ze ona, ñamñamñam.
Musuk

idu said...

Ummm! bai konbinazio ona! nik aitorren bertsioko bat eta zure bertsioko beste bat nahi ditut!!

intxaurtsu said...

Primerako itxura dute...nirea gazta eta piperrezkoa, bale???

axeridantza said...

Zer goxoak alberjinia horiek! Nire tripak protestan hasi dira!

bajoqueta said...

Tienen una pinta increible!
glutoniana

MARIA MARIN said...

Hola! estoy encantada de encontrarte!!!! este sábado tengo invitados a cenar, y una chica que va a venir, se que es alergica a la lactosa, y siempre que hay cenas ella tiene que privarse de algo.... Este sábado quiero que todo lo que se ponga en la mesa ella lo pueda comer tranquilamente, pero la verdad es que te pones a mirar y casi todo tiene lactosa!!! no se muy bien por donde tirar, pero en tu blog voy a encontrar lo que necesito! muchisimas gracias por ayudar de esta forma! Un abrazo!