2009/05/05

Marrubi tarta / Tarta de fresas


Momentu batean prestatzen den tarta bat da hau. Norbaiten etxera jatera gonbidatuak zaudetela, eta etxean eginiko zerbait eraman nahi dezuela? Ba tarta hau egin eta eraman. Oso azkar prestatzen da, lan gehiegi gabe, eta oso goxoa eta polita da. Segituan prestatzen da dendan erositako hojaldrea erabiltzen baduzue, noski, jejeje. Nik Nestle markak saltzen duena erosten dut, baina osagaiak begiratuz, ziur nago besterenbat ere topatuko duzuela. Oraindik azkarragoa nahi baduzue, dendan erositako mermelada bat erabil dezakezue apaintzeko, baina nik uste merezi duela zuek egitea, hobeto geratzen delako. Marrubiak gustoko ez badituzue, beste edozein fruta erabil dezakezue, noski.

Ésta es una tarta que se prepara en un momentito. ¿Que estais invitados a comer a una casa y quereis llevar algo hecho en casa? Pues preparada y llevad esta tarta. Se hace rápidamente, sin demasiado trabajo, y queda muy rica y bonita. Se prepara enseguida si usais hojaldre comprado, claro, jejeje. YO suelo comprar el que vende la marca Nestle, pero si mirais bien los ingredientes, seguro que podeis encontrar algún otro. Si lo quereis hacer todabía más rápido, podeis usar mermelada comprada para decorar la tarta, pero yo creo que merece la pena hacerlo vosotros, porque queda mejor. Si no os gustan las fresas, por supuesto podeis utilizar cualquier otra fruta.

Osagaiak: / Ingredientes:
  • Hojaldre lamina bat (laktosa gabea) / Una lámina de hojaldre (sin lactosa)
  • Pastel-krema / Crema pastelera
  • Marrubiak / Fresas
  • Azukre pixkat / Un poco de azúcar
  • 2 orri gelatina / 2 hojas de gelatina

Lehenik eta behin, ur hotza duen ontzi batean gelatina orriak sartu, bigun daitezen. Ondoren, marrubiak zatitxotan moztu eta kazuela batean sartu. Azukrea gehitu gainetik (kopurua, bakoitzaren gustura). Kazuela su baxuan jarri eta noizean behin nahasten joan behetik ez itsasteko. Egosten doan heinean, marrubiak desegiten joango dira, eta aterako zaion saltsa gorritzen eta loditzen joango da. Egosten joan marrubiak nahiko bigundu direla deritzozuen arte (15 minutu inguru).

Bitartean, hojaldre lamina tartak egiteko molde batean zabaldu, azpikalde osoa eta aldeak estali arte. Ondoren, sarde batekin zulotxoak egin gainazal guztitik airea har dezan. Labea 200ºC-tara berotu eta hojaldrea bertara sartu 20 minutu inguru gainetik garbantzu batzuk jarri gehiegi ez igotzeko (hojaldrea igo eta gorritu dela ikusi arte). Labetik atera eta hozten jarri.

Errezeta honetan diodan moduan egin ezazue pastel krema, eta amaitzerakoan hojaldrean zabaldu guztiz estali arte. Hozten jarri. Ondoren, oraindik beroa dagoen marrubi mermeladan bigunduriko gelatina orriak sartu eta ondo nahastu gelatina guztiz desegin arte. Ondoren, mermelada hau pastel kremaren gainetik jarri estaliz. Hozten jarri, eta nahiko hotza dagoenean, hozgailuan sartu guztiz hozteko. Ikusiko duzue, tarta hozten doan heinean gelatinak mermelada gizendu egingo duela.

Lo primero, poned las hojas de gelatina en un cuenco con agua fría, para que se ablanden. Después, cortad las fresas en trocitos y ponedlas en un cazo. Añadir azúcar por encima (la cantidad, al gusto de cada uno). Poned el cazo a fuego suave mezclando de vez en cuando para que no se pegue al fondo. Vereis cómo a medida que se va haciendo, las fresas van deshaciéndose y cómo el caldo es cada vez más rojo y más espeso. Coced hasta que creais que las fresas se han ablandado lo suficiente (unos 15 minutos).

Mientras, extended el hojaldre sobre un molde para tartas, cubriendo el fondo y los costados. Después, pinchad con un tenedor toda la superficie, para que coja aire. Calentad el horno a 200ºC y hornead el hojaldre cubierto de garbanzos para que no suba demasiado unos 20 minutos (hasta que suba y se dore). Sacad el hojaldre y dejadlo que se enfríe.

Haced una crema pastelera como os explico en esta receta. Cuando la hagais, repartidla por el hojaldre hasta cubrir. Dejad enfriar. Después, meted las hojas de gelatina blandas en la mermelada todabía caliente, y mezclad bien hasta que la gelatina se deshaga del todo. Después, poned esta mermelada por encima de la crema pastelera, cubriéndola. Dejad enfriar, y cuando esté suficientemente fría, meted la tarta al frigorífico. Vereis como cuando se enfríe, la gelatina engordará la mermelada.

1 comment:

idu said...

Gaur 15:30ak arte ez dut bazkalduko,, baina postre hau aurretik hartuko nuke!