2009/02/12

Txerri-saihetsak eztiarekin / Costilla de cerdo con miel


Egunon! Bueltan nator oraingoan ohikoak ez diren bi jaki nahasteko, haragia eta ezti gozoa. Esperientzia berri baten gogoz erabaki nuen errezeta hau egitea eta egia esan larunbat honetako bazkariaren sensazioa goratu zidan. Zapore gazi-gozoa hartzen du ahoan, ezohikoa. Haragi bat ez baita izaten berez gozoa orokorrean.

Aproba egin ezazue … eta gomendio bezala gogoan izan ensalada batez osa dezakezuela menu hau. On egin.

¡Buenos días! Vuelvo hoy mezclando 2 alimentos que no se suelen mezclar mucho, la carne y la miel. Decidí hacerlo para probar algo nuevo, y decidí hacer esta receta y la verdad es que me alegró la comida del sábado. Tiene un sabro dulce-salado en la boca, diferente. Porque normalmente la carne no se suele comer dulce.

Probadlo... y os recomiendo que complementeis este menú con una ensalada. Buen provecho.

Osagaiak: / Ingredientes:
  • Txerri-saihetsak / Costilla de cerdo
  • Eztia / Miel
  • Oreganoa / Orégano
  • "5 bayas" pipermina / Pimienta "5 bayas"
  • Gatza, olioa eta ura / Sal, aceite y agua

Jarriozu kostillari bi aldetatik: gatza, oreganoa, pipermin hautsa, olio aeta mazeratzerakoan egiten den bezala guztiz igurtzi. Ondoren hozkailuan sar ordu betez g.g.b. zaporea hartu dezan.

Labeko bandeja batean egin 180ºCtara egina egon arte behar duen denbora edukiz (lodieraren arabera aldakorra izan daiteke denbora).

Edalontzi batean disolbatu eztia eta ur pixka bat, modu honetan eztiaz igurtzi ahalko dugu hobeago. Labean egindako kostila margotu ezti urarekin.

Amaitzeko labearen parrillaz (grill) edo honen faltan potentziarik altuenean gratinatu pixka bat, honela eztia karamelizatuz.

Ponerle a la costilla por los dos lados: sal, orégano, pimienta en polvo, aceite y untar bien para macerar. Meter al frigorífico una hora más o menos, para que coja sabor.

Poner en una fuente de horno y hornear a 180ºC hasta que esté hecho, teniéndolo el tiempo que necesite (dependerá del grosor de la costilla).

Disolver en un vaso la miel con un poco de agua, para poder untar más fácilmente. Pintar la costilla horneada con esta mezcla.

Para terminar, gratinar un poco con el grill del horno o si no se tiene con la máxima potencia del horno, para que se caramelice la miel.

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