2009/02/02

Piper gorri nahaskia / Revuelto de pimientos rojos


Askotan badirudi plater goxo bat prestatzeko osagai pila behar direla, edo eta osagai horiek garestiak ia luxuzkoak izan behar direla. Ba gaurko errezeta honek 2 osagai bakarrik ditu, eta gainera normalean etxean izaten ditugun horietakoak (nik behintzat). Gainera, segituan prestatzen da eta niretzako afari perfektua da.

Muchas veces parece que para hacer un plato rico, se necesitan muchos ingredientes, o que esos ingredientes tienen que ser caros, casi de lujo. Pues la receta de hoy sólo tiene 2 ingredientes, y además son de los que suele haber en casa normalmente (por lo menos en la mía). Además, se prepara enseguida y para mi es la cena perfecta.

Osagaiak: / Ingredientes:
  • Arraultzak / Huevos
  • Piper gorriak / Pimientos rojos
  • Oliba olioa / Aceite de oliva
  • Gatza / Sal

Zartagi batean oliba olio txorro bat jarri. Sua oso baxu jarri eta piper gorriak zartagira gehitu. Egurrezko goilara batekin, piperrak txikitzen joan, zapalduz pixkanaka egiten doazen bitartean. Piperra oso ondo egina, eta txiki-txiki dagoenean, arraultzak gehitu irabiatu gabe eta sua igo. Zuringoak pixkat kuajatzen utzi, eta ondoren, egurrezko goilararekin bueltak ematen hasi gorringoak ere puskatzeko. Pixkat gehiago egin, eta sutik atera.

Poner aceite de oliva en una sartén. Poner el fuego muy bajo, y añadir los pimientos rojos. Ir rompiendo los pimientos con una cuchara de madera, aplastando los pimientos mientras se van haciendo. Cuando los pimientos estén bien hechos y bien rotos, añadir los huevos sin batir y subir el fuego. Dejar que se cuajen las claras un poco, y después, dar vueltas con la cuchara de madera, para romper las yemas. Hacer un poco más, y sacar del fuego.

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