2010/04/08

Capuccinoa eta Panchito / Capuccino y Panchito


Laktosarekiko intolerantzia dugunok, normalean tabernetan kafe hutsa hartu behar izaten dugu, soja esnea izaten ez dutelako (eta laktosa gabeko esnerik erez ez, noski!). Nik gustoko dut kafe hutsa, baina egia esateko, nahiago dut kafe esnea, edo gaur komentatu nahi dizuedan moduan CAPUCCINO-a. Ez dakit benetako capuccino italiarra justo honelakoa den, baina hemen ezagutzen dugunaz hitz egiten ari naiz. Gauza da, aurreko astean Cafés Panchito-ra joan ginela kafe bat hartzea, eta nik betiko moduan kafe hutsa eskatzekotan nengoen, "también disponible con leche de soja" moduko mezu bat irakurri nuenean! Hau poza!! Izan ere, cafes panchito-en kriston kafe goxoak prestatzen dituzte eramateko edalontzietan: capuccinoa, moka, moka txuria, vainilladun kafea, gozokidun kafea... eta baita ere Frape deritzonak ere (izozturiko kafeak). Beraz, bitan pentsatu gabe soja esnedun capuccino bat eskatu eta ez dakizue nola disfrutatu nuen... Hurrengo egunean, nik neuk etxean prestatu nuen capuccinoa.

Los que tenemos intolerancia a la lactosa, normalmente solemos tener que tomar café sólo en los bares, porque no suelen tener leche de soja (y todabía menos leche sin lactosa, ¡claro!). A mí me gusta el café sólo, pero para deciros la verdad, prefiero el café con leche, o como hoy os quiero comentar el CAPUCCINO. No sé si el capuccino de verdad de Italia es justo así, pero hablo del que se conoce aquí. La cosa es, que la semana pasada fuimos a Cafés Panchito a tomarnos un café, y yo como siempre iba a pedir uno sólo, hasta que leí un mensaje como ¡"también disponible con leche de soja"! ¡¡Qué alegría!! Porque en cafés panchito tienen unos cafés riquísimos en vasos para llevar: capuccino, moca, moca blanco, café con vainilla, café con caramelo... y también los llamados Frape (cafés helados). Así que sin pensármelo dos veces, me pedí un capuccino con leche de soja y no sabéis como lo disfruté... Al día siguiente, me preparé un capuccino en casa.


Osagaiak: / Ingredientes:
  • Kafea / Café
  • Laktosa gabeko esnea / Leche sin lactosa
  • Canela hautsa (edo cacao hautsa) / Canela en polvo (o cacao en polvo)

Kafe goxo bat prestatu. Esnea ondo berotu, eta ondoren, irabiagailuarekin asko asko irabiatu espuma sendoa egin arte. Esnea bere espumarekin kafera gehitu, eta gainetik kanela edo kakao hautsarekin apaindu.

Preparar un café rico. Calentar la leche bien, y después, batirlo mucho mucho con una batidora, hasta que tenga una espuma consistente. Añadir la leche con su espuma al café, y decorar con canela o cacao en polvo.

4 comments:

marilu perez said...

Olaia,
Ni sojazko esnea hartzen dut eta gauza bera gertatzen zait. Cafés Panchitora joan beharko dugu!

behiala said...

Ba zortea duzu, ze uste dut Bilbon ere ireki dutela denda bat! Eramateko kafeez gain, kafea saltzen dute alean edo ehotu berririk.

Eta te pila ere badituzte.

Muxu bat
Olaia

axeridantza said...

Mmmm!A ze kafe goxoak egiten dituzten Panchiton!!!! Nire ustez, saltzen duten kafea dagoen goxoenetakoa da. nik esnerik ere gustoa hartuko nuke, kafearen yonki hutsa naiz eta!

behiala said...

Ba bai! Oso kafe goxoak dauzkate Panchiton

Muxu bat
Olaia