2010/03/11

Lilianen zitriko bizkotxoa / Bizcocho de cítricos de LIlian

Egunon aspaldiko partez! Gaur errezeta goxo bat dakarkizuet, baina oraingo honetan errezeta ez da nerea, Lilian-ena baizik. Duela egun pare bat nirekin kontaktuan jarri zen, eta errezeta goxo hau pasa zidan. Bere alabak laktosari intolerantzia dio, eta errezeta goxoak prestatzen dizkio berak ere gauza onak jan ahal izateko. Bidali didan errezeta, zitrikoekin eginiko bizkotxo goxo bat da. Berak, gainera, etxeko limoi eta laranjekin egiten du, beraz, ziur oraindik goxoagoa ateratzen zaiola. On egin!!

¡Buenos días otra vez! Hoy os traigo una rica receta, pero esta vez, la receta no es mía, sino de Lilian. Hace un par de días se puso en contacto conmigo, y me pasó esta receta. Su hija es intolerante a la lactosa, y suele prepararle cosas ricas para que ella también pueda comer cosas buenas. La receta que me ha enviado, es un rico bizcocho hecho con cítricos. Ella, además, lo hace con limones y naranjas de casa, por lo que le quedará todavía más rico. ¡¡Buen provecho!!

Osagaiak: / Ingredientes:
  • 4 arrautza / 4 huevos
  • 300g azukre / 300gr de azúcar
  • 60g margarina(Flora edo tulipán soja) / 60gr de margarina (Flora o tulipán soja)
  • 150g gari-irin / 150gr de harina de trigo
  • Legami kimiko sobre 1 / 1 sobre de levadura química
  • Limoi baten zukua / Zumo de 1 limón
  • Laranja baten zukua / Zumo de 1 naranja
  • Limoi azal arraspatua / Cáscara de limón rallada
  • Mitxoleta haziak / Semillas de amapola

4 gorringoak azukre, legami eta limoi azal arraspatuarekin ondo irabiatu, nahasketa fin bat geratu arte. Margarina urtu eta margarina, irina, limoi eta laranja zukuak gehitu eta nahastu. Zuringoak elur puntuan jarri eta nahasketari gehitu kontu handiz, goitik behera nahastuz. Dena ondo nahastu eta bizkotxoak egiteko molde batean sartu. Labea 180ºC-tara berotu eta bertan egin 20 minutu inguruz (moldearen arabera). Egina dagoenean, labetik atera eta mitxoleta haziez apaindu. Berak labean beroa behekaldetik jartzen dio, eta bizkotxoa igota dagoenean, goitik jartzen dio beroa, bizkotxoa gorritzeko.

Batir las 4 yemas con el azúcar, la levadira y la cáscara del limón rayada, hasta que quede uuna mezcla fina.Derretir la margarina en un cazo a fuego suave y agregar la harina, el zumo del limón y de naranja. Incorporar las cuatro claras batidas a punto de nieve y mezclar con cuidado, de arriba a abajo. Agregar a las yamas, seguir mezclando bien ytrasladar la mezcla al molde previamente untado con margarina y enharinado. Precalentar el horno a 180º. meter el bizcocho en el interior, durante eunos 20 minutos (depende del molde).Una vez cocido, sacar del horno y espolvorear con als semillas de amapola. Ella hace el bizcocho con el calor de abajo del horno, y una vez que ha subido, pone el calor de arriba tambien para que quede un poco dorado.

1 comment:

axeridantza said...

Limoyak eta laranjak punttu earra eman bear diyote derrior bizkotxo horri. gosaritarako bizigarri earra. muxuak politta!