2009/12/01

Merengeak / Merengues


Azkenaldian oso liatua nabil eta bloga pixka bat utzia dut, baina gaur oso errezeta GOZOA aurkeztuko dizuet, zentzu guztietan gainera, jeje. Sekula merengerik egin eta jan gabe nengoen, baina kriston itxura ikusi diet beti. Aurreko egunean natila batzuk egin nituen, eta soberan nituen zuringoak merenge hauxek egiteko erabili nituen. Oso goxoak geratu ziren, hori bai, besoa etxo polvo geratu zitzaidan merengeak gogortzen, jeje. Horrela behintzat merengeen kaloria batzuk erre nituen gimnasia eginez!

Últimamente hando muy liada y tengo el blog un poco dejado, pero hoy os presento una receta muy DULCE. Nunca había hecho ni comido merengues, pero siempres les he visto muy buena pinta. El otro día hice unas natillas, y usé las claras que me sobraron para hacer estos merengues. Quedaron muy ricos, pero eso sí, se me quedó el brazo hecho polvo de endurecer los merengues, jeje. ¡Por lo menos así quemé algunas calorías de los merengues haciendo ejercicio!

Osagaiak: / Ingredientes:
  • 3 arrautza zuringo / 3 claras de huevo
  • 150g azukre / 150gr de azúcar
  • Almendra batzuk laminatan apaintzeko / Unas láminas de almendra para decorar
  • Kakao hautsa apaintzeko / Cacao en polvo para decorar

Oso errezeta sinplea da. Zuringoak elur puntuan jarri eta zuriturik eta nahiko altxata daudenean, azukrearen erdia gehitu pixkanaka eta jarraitu irabiatzen. Amaieran, gainontzeko azukrea gehitu irabiatuz. Zuringoak gogor geratu behar dira, goilara batekin altxaturik erortzen ez direlarik.

Labea 180ºC-tara berotu. "Manga pastelera" batekin merengeak osatu labeko bandejan laberako papera jarriz, eta gainean merengeak. Batzuei almendra laminak jarri, beste batzuei kakao hautsa eta besteak dauden moduan utzi. Labera sartu eta 100ºC-tara jeitsi. 1:30 ordu inguruz egin. Labea itzali eta irekia utzi 10 minutuz, eta ondoren merengeak atera eta guztiz hoztu arte utzi. Labea nahiko tenperatura berotzen da eta gero jeitsi, horrela kanpokaldean "kostra" moduko bat egiteko, eta barrutik biguinago egon daitezen.

Es una receta muy simple. Poner las claras a punto de nieve, y cuando estén blancas y bastante subidas, añadir la mitad del azúcar y seguir batiendo. Al final, añadir el resto del azúcar batiendo. Las claras tienen que quedar duras, que levantándolas con una cuchara, no caigan.

Calentar el horno a 180ºC. Poner en una bandeja del horno papel de horno y encima formar los merengues con una manga pastelera. Ponerle por encima a algunos almendras en láminas, a otros cacao en polvo y el resto dejarlos como están. Meter al horno y bajar a 100ºC. Hornear 1:30 hora más o menos. Apagar el fuego y dejar el horno abierto durante 10 minutos, y después sacar los merengues y dejarlos enfriar del todo. El horno se calienta a bastante temperatura y lego se baja, para que se les forme una costra y por dentro queden jugosos.

4 comments:

intxaurtsu said...

Joe Olaia, zein itxura duten, pozik jango nuke nik horrelako bat oraintxe bertan...

Juantxo said...

Ostia Olaia, orain bai egin duzula "unodemispuntosflacos", merengeak. Joee!!! eta natilak "otro".
Inoiz ez ditut elkarrik jan baina izan behar dira "lo mejor".
Intxaurtsuri gorde bat, baina niri gehiago, bale? Seikin konformatzen naiz, ados? baina gutxiagorekin ez, e?
Muxu bat.

behiala said...

Kaixo bioi!

Oso goxoak zeuden bai! Gozo-gozoak jejeje. Bialduko nizkizueke batzuk, baina ez dira geratzen!

Muxuk

Olaia

Juantxo said...

Tragoneeeeeeeees!!! snif, snif.
Ez dago muxurik. Bueeeno, bat baina txikia.
Besarkada bat