Ez da lehen aldia arrain pastelaz hitz egiten dizuedala. Duela hilabete pare bat arrain-pastela egiteko errezeta jarri nizuen. Gaurkoan, ordea, nire amak eginikoa aurkezten dizuet, barazkitxo batzuk jarrita zapore eta baita kolore pixka bat emateko.Espero det zuen gustoko izatea!
No es la primera vez que os hablo del pastel de pescado. Hace un par de meses os puse la receta de pastel de pescado. Hoy, en cambio, os presento el que hizo mi madre, añadiendole unas verduritas que le dan sabor y color a la receta. ¡Espero que os guste!
Osagaiak: / Ingredientes:
- Labean eginiko arraina / Pescado hecho al horno
- Azenarioak / Zanahorias
- Ilarrak / Guisantes
- 2 arraultz / 2 huevos
- Olo nata / Nata de avena
- Gatza / Sal
Lehenik eta behin, azenarioak egosi egin behar dira. Horretarako, zuritu, makiltxotan moztu eta uretan egosi biguinak egon arte. Ilarrak ere egos daitezke, edo eta, dagoeneko egosiak datozen horiek erabil daitezke. Arraina txiki-txiki egin hezurrik ez duela konprobatuz. Arrain zatiak aurrez irabiaturiko arraultz eta natarekin nahastu, gatz pixkat gehituz. Plum-cake motako molde batean jarri nahasketa honen pixkat, gainean ilarrak eta azenarioak jarri, berriz arraina... bata eta bestearen geruzak jartzen joan. Azkenik, labea 160ºC-tara berotu, eta plum-cake moldea ura duen ontzi baten barruan labera sartu "baño marian" egos dadin. Kuajatu bezain laster labetik atera gehiegi ez lehortzeko (30 minutu inguru). Guztiz hotza egon arte moldean utzi. Ondoren, moldetik atera eta hozgailuan gorde.
Antes que nada, hay que cocer las zanahorias. Para ello, pelalas y cortalas en palitos. Cocerlas en agua hasta que estén blandas. Los guisantes también se pueden cocer, o si no, se pueden usar las que ya vienen cocidas. Trocear el pescado muy pequeño comprobando que no tenga espinas. Mezclar el pescado con el huevo y la nata previamente batidas. Añadir sal. Poner esta mezcla en un molde de plum-cake, despues unas zanahorias y unos guisantes, otra vez la mezcla... poniendo capas de uno y otro alternando. Por último, calentar el horno a 160ºC y meter el molde de plum-cake dentro de una fuente con agua, para que se cueza al baño maria. Sacar del horno en cuanto cuaje, para que no se seque demasiado (unos 30 minutos). Dejar enfriar del todo dentro del molde. Desmoldar, y guardar en la nevera.
2 comments:
Hace mucho tiempo que no hago este plato, pero es verdad que esta muy bueno, y te saca de muchos apuros, un besito
Hola Mamen!
Sí que te saca de un apuro, y además sirve para aprovechar el pescado que te ha sobrado de otra comida. A nosotros nos gusta mucho.
Un saludo,
Olaia
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