Egunon! Ba dakizue neri soberakinak aprobetxatzea gustatzen zaidala, eta gaurkoa ere horrelako errezeta bat da. Afalordua zen, eta behi-mingain zati bat, labean eginiko piper gorri batzuk eta txanpi batzuk genitun sukaldetik. Eta bakoitza bere aldetik mahaian jarri ordez, tostada batzuetan jartzea pentsatu nuen, eta asko gustatu zitzaien denei!
¡Buenos días! Ya sabeis que me gusta aprovechar las sobras, y la de hoy es una de esas recetas. Era hora de cenar y por la cocina había un trozo de lengua de vaca cocida, unos pimientos rojos asados y unos champis. Y en vez de sacar cada uno por su lado a la mesa, pensé en ponerlos en unas tostadas, ¡y gustaron mucho a todos!
Osagaiak: / Ingredientes:
- Ogia / Pan
- Egositako behi-mingaina / Lengua de vaca cocida
- Labean eginiko piper gorriak / Pimientos rojos asados
- Txanpiak / Champis
- Laktosa gabeko gazta / Queso sin lactosa
Ogia (baserrikoa bada hobe) xerra handietan moztu eta txigortu. Txanpiak laminatan moztu eta zartagi batean egin olio eta gatz pixkatekin, eginak egon arte.
Mimo pixkatekin tostadak prestatu, geruzaz geruza: Labeko ontzi batean jarri ogi txigortuak bata bestearen ondoan. Bakoitzaren gainean labean eginiko piper gorri bat jarri (azalik gabe). Ondoren, txanpi batzuk eta fin-fin mozturiko mingain zati bat. Azkenik, laktosa gabeko gazta pixkat jarri.
Labea gratinadore funtzioan (edo ez baduzue, labearen potentzia handienean) berotu. Labeko ontzia sartu eta 5 minutu inguruz egin (gazta urtu eta pixkat gorritu arte). Labetik atera eta oraindik beroak daudenean jan.
Mimo pixkatekin tostadak prestatu, geruzaz geruza: Labeko ontzi batean jarri ogi txigortuak bata bestearen ondoan. Bakoitzaren gainean labean eginiko piper gorri bat jarri (azalik gabe). Ondoren, txanpi batzuk eta fin-fin mozturiko mingain zati bat. Azkenik, laktosa gabeko gazta pixkat jarri.
Labea gratinadore funtzioan (edo ez baduzue, labearen potentzia handienean) berotu. Labeko ontzia sartu eta 5 minutu inguruz egin (gazta urtu eta pixkat gorritu arte). Labetik atera eta oraindik beroak daudenean jan.
Cortar el pan (mejor si es de caserío) en rebanadas grandes y tostar. Cortar los champis en láminas y hacer con un poco de aceite y sal en una sartén, hasta que estén hechos.
Preparar las tostadas con mucho mimo capa a capa: Poner los panes tostados en una fuente de horno, una al lado de la otra. Encima de cada una poner un pimiento rojo asado (sin piel). Después, poner unos champis y un trozo de lengua cortada muy fina. Por último, poner un poco de queso sin lactosa.
Calentar el horno en la función de gratinador (o si no o teneis, a máxima potencia). Meter la fuente en el horno y hacer 5 minutos (hasta que el queso se funda y se dore un poco). Sacar del horno y comer cuando todavía estén calientes.
Preparar las tostadas con mucho mimo capa a capa: Poner los panes tostados en una fuente de horno, una al lado de la otra. Encima de cada una poner un pimiento rojo asado (sin piel). Después, poner unos champis y un trozo de lengua cortada muy fina. Por último, poner un poco de queso sin lactosa.
Calentar el horno en la función de gratinador (o si no o teneis, a máxima potencia). Meter la fuente en el horno y hacer 5 minutos (hasta que el queso se funda y se dore un poco). Sacar del horno y comer cuando todavía estén calientes.
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