2010/11/01

Calzonne pizza / Pizza calzonne


Etxean pizza ia astero egiten dugu, hozkailuan ditugun soberakinak aprobetxatzeko (eta bide batez, afari goxo bat egiteko...). Baina orain arte ez nintzen inoiz ausartu calzonne-a egiten. Eta egia esan, ez da zaila. Pizza baina pixka bat zailagoa da, baina batez ere ixterako orduan orea fina eta biguna denez apurtu egin daitekeelako.

En casa hacemos pizza casi todas las semanas, para aprovechar las sobras que tenemos en el frigorífico (y ya de paso, para hacer una cena rica...). Pero hasta ahora no me había atrevido nunca a hacer calzonne. Y la verdad, no es dificil. Es un poco más dificil que la pizza, pero más que nada porque a la hora de cerrar, al ser la masa fina y blanda, se puede romper.


Osagaiak (2-3 pertsona): / Ingredientes (2-3 persona):
  • 200g gari irin zuri / 200gr de harina blanca de trigo
  • 130ml ur epel / 130ml de agua templada
  • 4g legami fresko / 4gr de levadura fresca
  • Gatz pixka bat / Una pizca de sal
  • 2 koilarakada oliba olio / 2 cucharadas de aceite de oliva
  • Albahaka lehor pixka bat / Un poco de albahaca seca
  • Mitxoleta hazi batzuk (apaintzeko) / Unas semillas de amapola (para decorar)
  • Pizzarentzako osagaiak: tomate saltsa, barazkiak, arrautza pare bat, laktosa gabeko gazta... / Ingredientes para la pizza: salsa de tomate, verduras, un par de huevos, queso sin lactosa...


Lehenik eta behin, orea prestatu behar da. Horretarako irina, ura, legamia, gatza, oliba olioa eta albahaka nahastu. Hasieran goilara batekin nahastu, 10 minutuz utzi, eta ondoren, ondo oratu 10 minutu inguruz. Leku epelean utzi 1'5 orduz, tamaina bikoiztu arte.

Ondoren, orea igoa dagoenean, irina jarri mahai gainean eta orea zabaldu calzonnearen amaierako tamainaren bikoitza izan arte (gero tolestu egingo dugulako orea). Zabaldua dagoenean, osagaiekin bete orearen erdia, izkinak zikindu gabe (hobeto itsasteko gero). Azkenik, osagairik gabe dagoen ore zatia, beste orearen gainean jarri, tolestuz, eta izkinak ondo itxi. Nik urarekin gainazala busti eta mitxoleta haziak jarri nizkion, apaintzeko.

Labea 250g-tara berotu, eta bertan sartu pizza. Labean egin gainazala gorritua dagoela ikusi arte. Atera, eta jateko prest dago! Hori bai, kontuz ibili, itxia dagoenez oso beroa egongo baita barrukoa (tomatea, gazta...).

Para empezar, hay que preparar la masa. Para ello, mezclar la harina, el agua, la levadura, la sal, el aceite de oliva y la albahaca. Al principio mezclar con una cuchara, dejar reposar 10 minutos, y amasar con las manos durante unos 10 minutos. Dejar en un sitio templado durante 1'5 horas, hasta que doble su tamaño.

Después, cuando la masa haya subido, poner harina en la mesa, y extender la masa hasta que sea del doble de tamaño de la calzonne final (porrque luego doblaremos la masa). Cuando esté extendida, poner los ingredientes cubriendo la mitad de la masa, pero sin manchar las esquinas (para que luego se peguen mejor). Por último, poner la mitad de la masa sin ingredientes, encima de la otra mitad, doblando, y cerrar bien las esquinas. Yo mojé la superficie con agua y le puse unas semillas de amapola para decorar.

Calentar el horno a 250ºC, y meter la pizza. Hornear hasta que la pizza esté dorada. Sacar y ¡lista para comer! Eso sí, cuidado, porque al estar cerrada, lo de dentro suele estar muy caliente (el tomate, el queso...).

1 comment:

ane said...

Itxura ezin hobea du!! Ea animatzen naizen eta egiten dudan