2009/10/13

Mamia tarta / Tarta de cuajada


Aurreko batean nire amak mamia egiteko hautsak erosi zizkidan. Behi esnearen mamia egiteko. Beraiekin tarta hauxe egin nuen, eta oso goxoa geratu zen. Hori bai, laktosa gabeko behi esnea (intolerantziarik ez baduzue behi esne arrunta, noski) erabili behar da, ezin da soja esnearekin egin (edo hori uste dut) animali bakoitzaren kuajoak bere esnea bakarrik "kuajatzen" duela uste dut. Baina agian oker nago, hala bada, esaidazue.

El otro día mi madre me compró polvos para hacer cuajada. Para hacer cuajada de leche de vaca. Con elllos hice esta tarta, y quedó muy rica. Eso sí, se tiene que usar leche de vaca sin lactosa (si no teneís intolerancia, leche de vaca normal, claro), no se puede usar leche de soja (o eso creo) porque creo que el cuajo de cada animal solo cuaja su leche. Pero igual estoy equivocada, si es así, me lo decís.

Osagaiak: / Ingredientes :
  • 1 litro laktosa gabeko esne / 1 litro de leche sin lactosa
  • Mamia egiteko 2 sobre / 2 sobres para hacer cuajada
  • 2 goilarakada azukre / 2 cucharadas de azúcar
  • "Soletilla" motako bizkotxoak / Bizcochos tipo soletilla
  • Eztia / Miel

Esne basokada bat gorde, eta gainontzeko esnea irakiten jarri. Bitartean, mamia egiteko hautsak esne basokadan ondo disolbatu. Esnea irakiten hasten denean, basokada gehitu eta baita azukrea ere. Ondo nahastu, eta berriz irakiten hasten denean, sutik kendu. Tartak egiteko molde batean jarri nahasketa, eta ondoren, kontu handiz, gainazala "soletilla" bizkotxoekin estali. Bustitzerakoan pixka bat hazi egingo dira, eta gainazal guztia estaliko dute. Hozgailuan gordez. Guztiz hozten denean gogortu egingo da. Orduan, moldetik atera buelta emanez. Eztia jarri gainetik.

Separar un vaso de leche y poner el resto a hervir. Mientars, en el vaso añadir los polvos de cuajada y disolver bien. Cuando la leche empiece a hervir, añadir el vaso de leche y el azúcar. Mezclar bien, y cuando vuelva a hervir, separar del fuego. Meter la mezcla en un molde para tartas, y después, cubrir la superficie con bizcochos de soletilla. Cuando empapen crecerán un poco y se cubrirá toda la superficie. Guardar en el frigorífico. Cuando se enfríe totalmente, se endurecerá. Entonces, desmoldar dándole la vuelta. Poner miel por encima.

3 comments:

Juantxo said...

Erreza egiteko eta hori niretzat oso inportantea da, jeje. Lan gutxiago eta emaitza goxua, humm!!
Nik, geroago egingo dut. Ardi esnearekin, zuek esne hori hartu dezakezue?
Musu bat

behiala said...

mmmm ardi esnearen mamia!!! ze goxoa!!! zenbat denbora probatu gabe, jeje.

Ez, guk ezin dugu ardi esnerik erez edan. Esaten dutenez, behi esneak baino laktosa gutxiago du, eta intolerantzia txikia dutenek agian har dezakete, baina laktosa du azken batean, beraz, ezin edan.

Oso erraza da errezeta, ez dakit ezta errezeta dei dakiokeen, eta benetan mundiala zaporea! Intxaurra batzuk ere jarri ditzakezu gainetik ñam ñam

Ondo segi!

Olaia

Mª Jesus said...

Esto tiene una pinta..............

Mira que estoy hoy supergolosa, quizás mañana haga una con soja y gelatina en vez de cuajada, esta también muy rica y es 0%.

Saludos.