2009/08/17

Ama Orearekin eginiko tortitak / Tortitas de Masa Madre


Aurretik jarri nizuen tortitak egiteko beste errezeta bat, baina gaurko hau Ama orearekin egina dago. Madrid Tiene Miga blogeko errezeta honetan oinarritu nintzen, etxean nuen ama oreari erabilpen gehiago emateko asmoz. Oso goxoak geratu ziren txokolatez igurtzirik.

Antes también ya os puse una receta de tortitas, pero la de hoy está hecha con masa madre. Me basé en ésta receta del blog Madrid Tiene Miga, con la intención de darle más uso a la masa madre que tenía en casa. Quedaron muy ricas cubiertas de chocolate.

Osagaiak: / Ingredientes:
  • 100g zekale eta gari integralarena / 100gr de masa madre de trigo y centeno integral
  • 75g gari irin zuri / 75gr de harina blanca de trigo
  • 75g laktosa gabeko esne / 75gr de leche sin lactosa
  • Goilarakada 1 azukre / 1 cucharada de azúcar
  • Goilarakada 1 ekilore olio / 1 cucharada de aceite de girasol
  • Arraultz 1 / 1 huevo
  • Gatz pixkat / Una pizca de sal
  • Kanela hauts pixkat / Una pizca de canela en polvo
  • Goilarakada erdi legami kimiko / Media cucharada de levadura química

Bezperan, ama orea, irina eta esnea ondo nahastu eta horrelaxe utzi burbuilak ateratzen hasi arte (ama orea berpiztu arte). Hurrengo egunean, gainontzeko osagaiak gehitu dena ondo nahasten "grumoak" gera ez daitezen. Ordu betez utzi prestatu aurretik.

Pegatzen ez den zartagi horietako bat ondo berotu, eta olio tanta bat bota. Ondoren, ore pixkat bota zartagian eta pixka bat zabaldu. Egiten doan heinean burbuilak aterako zaizkio oreari. Burbuilaz beterik dagoenean, buelta eman eta beste aldetik egin gorritu arte. Banaka tortita guztiak egiten joan. Mermelada, txokolatea, fruta, azukrea... nahi duzuena gainetik gehitu eta jan!

La víspera, mezclad la masa madre con la harina y la leche, y dejadlo hasta que le salgan burbujas (hasta que la masa madre reviva). Al día siguiente, añadid el resto de los ingredientes y mezcladlo todo bien para que no queden grumos. Dejadlo reposar durante una hora.

Calentad bien una sartén de esas que no se pegan, y ponedle una gota de aceite. Después, añadid un poco de masa y extendedla. A medida que se vaya haciendo, le irán saliendo burbujas a la masa. Cuando esté llena de burbujas, dadle la buelta y hacedlo hasta que se dore por el otro lado. Id haciendo todas las tortitas de una en una. Ponedle mermelada, chocolate, fruta, azúcar... lo que querais, y ¡a comer!

3 comments:

Olaia said...

Aspaldian hemendik pasa gabe nengoen baina zorionak eman behar dizkizut Olaia!!

Ni nahiko alperra naiz eta enaiz zure errezeta bat bera ere egiten saiatu. Baina meritu doblea iruditzen zait daukazula, dena primeran eta argazki eta guzti esplikatzeaz gain, bi hizkuntzatan esplikatzen duzulako!!

Segi horrela!!

Olaia

behiala said...

Egunon Olaia!

Ba milesker! Animatu zaitez errezetaren bat egitea, batzuk oso erraz egiten dira eta!! jeje

Bi hizkuntzetan egiten dut, jende gehiagori iristeko, izan ere, oso informazio, errezeta, etab. gutxi dago intolerantziari buruz.

Ondo segi, eta espero det hemendik jarraitzea! Zerbait egiten animatzen bazara, kontaidazu.

Olaia

Cristina said...

Esto hay que probarlo...pero qué pinta...