
Turroiak egiteaz gain, bonboiak ere egin ditut aurten. Bonboiak egiteko molde batzuk erosi nituen (silikonazkoak) eta kriston probetxua atera diet, jejeje. Izan ere, turroiak egiterakoan moldeetan sartzen ez zitzaidana ere bonboien moldeetan jarri, eta turroiak bonboi itxurarekin egin nituen. Gainera, hemen beheko hauek ere egin nituen turroien soberakinekin, urra bat gainean jarriz. Kolore argia dutenak esnedun txokolatea, pralinea eta arroz puztukoak dira, eta ilunak, txokolate beltza eta pralinedunak.
Además de hacer turrones, este año también he hecho bombones. Para hacer los bombones, compré unos moldes (de silicona) y les he sacado mucho provecho. Porque con lo que no me cabía en los moldes de los turrones, he hecho bombones usando los moldes de bombon. Además, también hice estos de abajo con las sobras de los turrones, poniéndoles una avellana encima. Los de color claro son de chocolate con leche, praline y arroz inflado, y los oscuros, de chocolate negro y praline.

Hala ere, beheko hauek dira benetan bonboi izateko jaio zirenak, jejeje. Kanpotik txokolate beltzeko geruza bat dute, eta barruan txokolate beltz eta praline nahasketa eta urra bat dute ezkutaturik. Bat probatu nuen, eta oso goxoa geratu zen, "ferrero rocher"-en estilokoa, baina gailetarik gabe, noski. Bonboi hauek nahiko lan dute, baina ez dira zailak egiten, behean azaltzen dizuet nola egin.
Aún y todo, estos de abajo son los que verdaderamente nacieron para ser bombón, jejeje. Por fuera tienen una capa de chocolate negro, y dentro tienen una mezcla de chocolate negro y praline y una avellana. Probé uno, y quedó muy rico, del estilo de los "ferrero rocher" pero sin galleta, claro. Estos bombones dan bastante trabajo, pero no son difíciles de hacer, abajo explico cómo hacerlos.

Bonboien osagaiak: / Ingredientes de los bombones:
- 200g txokolate beltz / 200gr de chocolate negro
- 50g praline / 50gr de praline
- Urrak / Avellanas
50g txokolate beltz baño marian urtu. Bonboien moldeak txokolate honekin estali bonboiaren kanpoko geruza osatu ahal izateko. Oso ondo hozten utzi, guztiz gogortua egon arte.
100g txokolate beltz eta 50g pralineak baño marian urtu. Bonboien moldeetan (txokolate geruza dutenak) urra bana jarri eta nahasketa honekin bete, baina ez goraino, gero txokolate beltzarekin bonboien "ipurdia" egin behar delako. Hozten utzi guztiz gogortu arte.
50g txokolate beltz urtu baño marian, eta bonboiak betetzeaz amaitu "ipurdia" eginez. Hozten utzi gogortu arte. Guztiz gogortuak daudenean, moldeetatik atera kontu handiz.
100g txokolate beltz eta 50g pralineak baño marian urtu. Bonboien moldeetan (txokolate geruza dutenak) urra bana jarri eta nahasketa honekin bete, baina ez goraino, gero txokolate beltzarekin bonboien "ipurdia" egin behar delako. Hozten utzi guztiz gogortu arte.
50g txokolate beltz urtu baño marian, eta bonboiak betetzeaz amaitu "ipurdia" eginez. Hozten utzi gogortu arte. Guztiz gogortuak daudenean, moldeetatik atera kontu handiz.
Derretir 50gr de chocolate negro al baño maria. Cubrir con esto los moldes de los bombones para crear la capa de fuera de los bombones. Dejar enfriar hasta que esté del todo duro.
Derretir 100gr de chocolate negro y 50gr de praline al baño maria. Poner una avellana en los moldes de los bombones (los que tienen el fondo de chocolate) y cubrir con esta mezcla, pero no hasta arriba, porque luego hay que hacerles el "culo" de chocolate negro. Dejar enfriar hasta que se endurezcan.
Derretir 50gr de chocolate negro al baño maria. Cubrir del todo los bombones, haciendoles el "culo". Dejar enfriar hasta que endurezca. Desmoldar con cuidado cuando estén completamente duros.
Derretir 100gr de chocolate negro y 50gr de praline al baño maria. Poner una avellana en los moldes de los bombones (los que tienen el fondo de chocolate) y cubrir con esta mezcla, pero no hasta arriba, porque luego hay que hacerles el "culo" de chocolate negro. Dejar enfriar hasta que se endurezcan.
Derretir 50gr de chocolate negro al baño maria. Cubrir del todo los bombones, haciendoles el "culo". Dejar enfriar hasta que endurezca. Desmoldar con cuidado cuando estén completamente duros.