2008/02/25

Kardoa intxaur-saltsan / Cardo en salsa de nueces



Kardoa jateko beste modu bat proposatzen dizuet errezeta honetan. Gainera, kardoaren ordez borraja ere erabil daiteke. -----------------------------------------------------------------

En esta receta os propongo otra manera de preparar el cardo. Además, esta misma receta sirve para cocinar borraja en vez de cardo.





Osagaiak:
  • 800g kardo
  • 10-12 intxaur
  • 3 baratzuri
  • Arraultza 1
  • Urdaiazpiko zatiak
  • Irina goilarakada handi 1
  • Olioa eta gatza
Kardoa bigundu arte egosi ur gatzatuan. Egosia dagoenean eskurritu eta gorde. Olio pixkatean baratzuriak frijitu poliki-poliki. Gorritzen hasten direnean atera, eta bertan irina bota. Irina pixkat egin, eta ondoren intxaur txikituak eta kardoa egosteko erabilitako pare bat basokada ur gehitu. 10 minutu egosi. Kardoa, arraultz egosi txikitua eta urdaiazpikoa gehitu eta beste 5 minutu egosi.
Ingredientes:
  • 800gr cardo
  • 10-12 nueces
  • 3 dientes de ajo
  • 1 huevo
  • Jamón en trozitos
  • 1 cucharada grande de harina
  • Aceite y sal
Cocer el cardo hasta que este blando. Escurrir y reservar. Freir los ajos en un poco de aceite y cuando se estén dorando retirarlos. Añadir la harina y freir un poco. Añadir las nueces picadas y un vaso del agua de cocción del cardo. Cocer 10 minutos. Añadirle el cardo, el huevo picado y el jamón. Cocer otros 5 minutos.

2008/02/21

Bexamel saltsa / Salsa bechamel

Bexamel saltsa plater askoren oinarriko osagaia da(piper beteak, lasaina...). Esnean oinarrituriko saltsa da, baina gaur egun merkatuan laktosarik gabeko esneak ba daudenez (Kaikurena adibidez), edozeinek jan dezake saltsa goxo hau.

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La salsa bechamel es uno de los ingredientes principales de muchas recetas(pimientos rellenos, lasaña...). Su principal ingrediente es la leche, pero como hoy en día existen en el mercado leches sin lactosa (por ejemplo la de Kaiku), es una salsa que cualquiera puede tomar.





Osagaiak:

  • 100g Irin
  • 100g Olio (edo margarina)
  • 1l Esne(laktosa gabea)
  • Gatza
  • Intxaur muskatua


Olioa berotzen jarri zartai batean. Beroa dagoenean irina gehitu eta pixkat egin, zapore txarra kentzeko. Esnea pixkanaka gehitzen joan, etengabe nahastuz, ondo ligatua egon arte. Irakiten hasten denean sua itzali. Gatza eta intxaur muskatua gehitu.

Ingredientes:

  • 100gr Harina
  • 100gr Aceite (o margarina)
  • 1l Leche (sin lactosa)
  • Sal
  • Nuez moscada


Calentar el aceite en una sartén. Cuando esté caliente añadirle la harina y freírla un poco para quitarle el sabor a engrudo. Ir añadiendo la leche poco a poco, mezclando constantemente, hasta que esté bien ligada. Cuando empiece a hervir apagar el fuego. Añadirle la sal y la nuez moscada.

2008/02/19

Izokina berdurekin / Salmón con verduras


Gaurko errezeta honekin osasuntsu jateko proposamen goxo bat egiten dizuet. Gainera, izokina ordez beste arrain bat erabili daiteke (legatza, bakailua...) eta berdurak ere alda daitezke. Beraz, errezeta honek joko asko eman dezake, bakoitzaren gustuen arabera osagaiak aldatuz.
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En la receta de hoy os presento una manera muy rica de comer sano. Además, el salmón se puede sustituir por otros pescados (merluza, bacalado...) y las verduras tampoco tiene por que ser esas. Por lo que es una recetas que puede dar mucho juego cambiando los ingredientes al gusto de cada uno.


Osagaiak:
  • 4 izokin solomo
  • 400g tomate txikitu
  • Tipula 1
  • 6 txanpi
  • Baratzuri 1
  • Oliba beltzak
  • Berenjena 1
  • Olioa
  • Gatza
  • Belar freskoak (oreganoa, eneldoa, pipermina...)
Berenjenak 1 cm zabalerako errodajatan moztu eta zartai batean egin olioarekin bigundu arte. Paper batera atera gehiegizko olioa xurga dezan. Zartai batean olioarekin tipulak julianan egin gorritzen hasi arte.Txanpiak gehitu eta bigundu arte egin. Olibak, baratzuri txikitua eta tomatea gehitu eta egosi 5 min inguru. Gatza eta belarrak gehitu. Labeko ontzi batean tomate saltsa hau jarri, gainean izokin gatzatua eta azkenik berenjena. Labean egin 200ºCtara 20 minutu inguru (izokina egina egon arte). On egin!
Ingredientes:
  • 4 lomos de salmón
  • 400gr tomate en trozos
  • 1 cebolla
  • 6 champis
  • 1 diente de ajo
  • Aceitunas negras
  • 1 berenjena
  • Aceite
  • Sal
  • Hierbas frescas (orégano, eneldo, pimienta...)
Cortar las berenjenas en rodajas de 1 cm de grosor. Freirlas en una sartén con aceite hasta que se ablanden y escurrirlas en papel absorbente. Cortar la cebolla en juliana y poner en una sartén con aceite. Cuando esté casi dorada, añadir los champis y hacerlos hasta que se ablanden. Añadir las aceitunas, el ajo picado y el tomate, y cocer unos 5 minutos. Hechar la sal y las hierbas frescas. Poner esta salsa de tomate en una fuente de horno, encima el salmón con sal y al final, las berenjenas. Hacerlo al horno a 200ºC unos 20 minutos (hasta que el salmón esté hecho). ¡Buen provecho!

2008/02/13

Txokolatezko brownie-a / Brownie de chocolate

Sartuko dudan lehen errezeta ikaragarrizkoa izan behar zuen, beraz, hementxe duzue txokolatezko brownie-ak egiteko errezeta. Erraz egiten da eta oso ona dago, batez ere epela jan ezkero. Probatu!!
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La primera receta de mi blog tenía que ser increible, por eso, aquí teneis la receta para hacer un brownie de chocolate. Es fácil de hacer y esta buenísimo, sobre todo si se come templado. ¡¡Pruébalo!!




Osagaiak:
  • 125g Gurin begetal
  • 150g Azukre
  • 2 arraultz
  • 70g txokolate beltz
  • 70g irin
  • 90g intxaur
Baño marian jarri txokolatea eta gurina pixkat txikituak, eta mugitzen joan etengabe urtu arte.Arraultzak azukrearekin nahastu behar dira, txuritu eta pixkat hazi arte (hilo puntuan egon arte).Txokolatea eta arraultzak nahastu kontuz eskuekin. Irina gehitzen joan pixkanaka nahasten jarraitzen den bitartean. (Laba puntuan egon arte gehitu irina). Intxaurrak pixkat txikitu eta gehitu. Komino, curry edo jenjibre pixkat gehitu daiteke.Labeko moldea gurin eta irinarekin prestatu. Masa moldean jarri eta labean egin 150ºCtara 20 minutu inguru (erdi gordina geratu behar da).

Ingredientes:
  • 125gr Margarina vegetal
  • 150gr Azúcar
  • 2 huevos
  • 70gr Chocolate negro
  • 70gr Harina
  • 90gr Nueces
Poner al baño maria el chocolate y la margarina troceados, y remover hasta que se derrita. Mezclar los huevos con el azúcar, hasta que blanquee y aumente un poco su volumen (punto hilo). Mezclar el chocolate con los huevos con las manos, con cuidado. Ir añadiendole la harina con cuidado mientras se sigue mezclando (hasta que esté en el punto de lava). Añadirle las nueces troceadas. Se le puede añadir un poco de comino, curry o jenjibre. Preparar un molde de horno con margarina y harina. Hornear a 150ºC durante unos 20 minutos (tiene que estar medio crudo).

2008/02/05

Ongi Etorri / Bienvienid@

Honako hau nire blog berria da. Bertan, errezetak sartuko ditut batez ere. Errezeta horiek, gainera, ez dute laktosadun produkturik izango bere osagaietan. Honela, laktosari intolerantzia dutenek jan ahal izango dituzten janariak izango dira denak. Errezetez gain, gai honen inguruko albiste edo proposamen interesgarriak ere sartuko ditut.

Ongi etorri, beraz, nire blog berrira, nire sukaldera:
Olaiaren Sukaldera

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Este es mi nuevo blog. En él, voy a meter sobre todo recetas. Además, los productos que se utilicen en estas recetas, no contendrán lactosa. Así, los que tengan intolerancia a la lactosa podrán comer las comidas descritas en las recetas. Así mismo, además de las recetas, meteré noticias y sugerencias interesantes relacionadas con el tema.

Bienvenido pues a mi nuevo blog, a mi cocina:
Olaiaren Sukaldera (a la cocina de Olaia)